edison-chen-10Continuam seria de articole dedicate lui Edison Chen si controverselor legate de persoana sa, reluand subiectul de la vizita lui din Malaiezia din vara acestui an. Odata cu lansarea, in acest an, a filmului „Sniper”, si a reluarii contractului cu firma de imbracaminte CLOT la care e actionar, s-a vorbit in media din Hong Kong despre o tentativa a lui Chen de revenire in prim plan, dupa un an de exil autoimpus in Statele Unite, in urma scandalului fotografiilor compromitatoare. Proiectele din spatele scenei ale controversatului actor au legatura si cu muzica si cu divizia media a companiei Clot. Actorul nu a declarat ca se va intoarce la o cariera in lumea muzicii, insa un lucru este sigur: Chen refuza sa mai stea departe de pasiunea sa. „Nu stiu daca stiti, dar am o formatie in Hong Kong pe nume Fama. Au avut mare succes, iar partenerul meu DJ Tommy le-a pregatit albumul de debut. De asemenea, am si un rapper pe nume Master Mike, caruia ii voi fi producator executiv„, a spus Chen in Malaiezia. Se pare ca desi va lipsi pentru o vreme din fata camerelor de luat vederi, prezenta lui Edison Chen va fi simtita in anii viitori, doar ca pe alte cai.

edison-chen-11Actorul intentioneaza sa se implice si in munca de productie din industria de film din Hong Kong. „Imi planuiesc deja vreo 3-4 proiecte de filme pe care urmeaza sa le produc. Ar fi interesant sa vad un nou Edison Chen, de aceasta data ca producator, care sa gandeasca complet diferit decat marea majoritate a celor din domeniu, sis a vad ce fel de filme pot rezulta. Nu sunt convins ca vor fi de succes, dar cel putin vor adduce un suflu nou. Si cred ca acest lucru va fi bun pentru piata, si in special pentru piata chineza de acum„, a spus Chen. Cat ii priveste pe fani, care i-au simtit mult timp absenta de pe ecran sau de la radio, acestia nu ar trebui sa dispere deoarece nimic nu este batut in cuie: „Ma aflu in prim plan, insa nu sunt, de fapt, acolo. Poate ca sunt undeva pe fundal, in departare. Nu arat o lipsa de respect fata de actorie sau cantat; imi plac aceste doua lucruri. Imi place sa joc in filme. Sper ca intr-o zi va fi un nou album muzical al lui Edison Chen sau inca un filme de-al lui. Deocamdata ma concentrez strict pe afaceri.”, a spus Edison.

edison-chen-12Afacerile din domeniul modei par infloritoare. Clot, care a fost fondata de Chen in 2003, implicata in moda, muzica, film si consultare, a devenit totodata un brand popular in lumea modei hainelor de strada. „Este, probabil, primul brand asiatic de haine de strada din afara Japoniei care are succes„, a afirmat Thanatch Channitibowon, un specialist in domeniu. „Exista o multime de adepti ai modei in regiune. Pretul nu e deloc scazut, si da, Edison Chen stie sa se foloseasca de popularitatea sa ca vehicol promotional„. Pentru Chen, Clot nu pare a fi doar „inca un instrument de facut bani”. Partenerul sau, Kevin Poon, a dezvaluit faptul ca Chen e foarte mult implicat in fiecare parte a procesului, de la sedintele initiale pana la verificare materialelor si alte astfel de sarcini. „Daca primiti o carte de vizita noua de-a mea, veti vedea ca scrie ca sunt director executiv. O multime de idei creative vin de la mine, sunt filtrate prin intermediul echipei mele, care mi le retrimit inapoi si spun” „Asta e bine, asta nu e bine”. E un fel de colaborare generala chiar in interiorul companiei noastre. As vrea sa pot spune ca totul incepe si se termina cu mine, insa la mijloc sunt implicati o multime de oameni”, a spus Chen.

edison-chen-13Pentru a demonstra ca se pricepe la domeniul modei, Chen a declarat, in conferinta de presa din Malaiezia tinuta in aceasta vara, ca tocmai fusese in Japonia pentru a verifica niste mostre, si ca Thailanda e o locatie pe care o indrageste nu doar pentru relaxare, ci si pentru eventuale afaceri. „In anii care vor urma, Bangkok cu siguranta e pe radar. Insa cel mai important pentru noi, acum, este sa producem in Malaiezia si sa vindem in China.”. Chen nu vede Bangkok-ul ca o atractie imediata pentru afacerile sale, in conditiile in care unii prieteni de-ai lui si-au deschis magazine acolo, iar rezultatele se doresc tratate cu precautie. Asta demonstreaza ca Chen stie nu doar sa se foloseasca de renumele sau, ci si are un simt al afacerilor care spera ca-l va calauzi spre succes.

Am avut in fata, prin seria de articole dedicata acestui popular si controversat personaj al filmului si show-biz-ului din Hong Kong, un Edison Chen care a cunoscut prabusirea si ridicarea, un actor si un cantaret care de la o cariera promitatoare a cunoscut, brusc, amarul auto-exilarii. Am avut o imagine diabolizata datorita scandalului in care a fost implicat si o imagine a uneia dintre cele mi bine pazite vedete din Hong Kong. Edison Chen – un producator entuziast si un subtil om de afaceri, o persoana greu de inteles de unii, una lipsita de orice secrete pentru altii. Cu siguranta nu e usor sa fii Edison Chen… Probabil nici el nu-si doreste asta.

Articole realizate de cris999 © www.asiacinefil.com

Articole anterioare pe aceeasi tema:

Edison Chen – Inger si demon (partea intai)

Edison Chen – inger si demon (partea a doua)

0 Comments

Post your comment

Solve : *
6 ⁄ 3 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.