edison-chen-1Sa fii Edison Chen nu poate fi usor. Nu poate fi usor sa ai o figura cunoscuta in intreaga Asie pentru motive pozitive sau mai putin pozitive, sa infrunti unul din cele mai mari scandaluri la care a fost martora industria de divertisment din Asia sau sa trebuiasca sa suporti ura, critica deschisa neincetata si amenintari cu moartea. Nu e usor sa fii, intr-un cuvant, in pielea lui Edison Chen.

Conferinta de presa din Kuala Lumpur
Conferinta de presa din Kuala Lumpur

Megastarul din Hong Kong a fost, recent, in Kuala Lumpur (Malaiezia) pentru a-si deschide un lant de magazine Juice, care ii promoveaza propriul brand de imbracaminte in Asia de Sud-Est. Aceasta a fost a doua aparitie publica importanta a lui Chen dupa scandalul fotografiilor postate pe internet in februarie 2008, dupa un exil auto-impus din industria de entertainment. Nascut in 1980, fiu al magnatului Edward Chen din Vancouver (Canada), acesta a frecventat atat scoala din Hong Kong cat si cea din Canada. In 1999 a fost remarcat intr-un club de noapte de niste producatori de film, iar in 2000 a debutat pe ecrane in Gen-Y Cops. Unul din cele mai mari staruri ale Asiei, in special pe piata vorbitoare de limba chineza, Chen a avut roluri in toate cele 3 parti ale trilogiei Infernal Affairs, poate cea mai cunoscuta trilogie, alaturi de cea a razbunarii a lui Park Chan-wook, din Asia. Cariera lui muzicala a fost si ea fuctuoasa, din 2000 lansand album dupa album.

edison-chen-3Chen este, fara indoiala, unul din cei mai celebri idoli asiatici ai momentului. Educatia lui dobandita peste hotare l-a ajutat mult sa ajunga in aceasta pozitie in lumea vorbitoare de chineza„, a spus editoarea unei publicatii pentru tineri din Malaiezia. „A fost bine cunoscut inca de la debut. Datorita aspectului fizic si a abilitatii de a interpreta, foarte usor a devenit un idol. De asemenea, cred ca pe masura ce a avansat in varsta, perceptia de baiat rebel pe care lumea o avea despre el l-a ajutat in a-l propulsa in pozitia de adevarat star pe deplin matur.” Aceasta opinie a fost formulata din exterior, de cineva din Malaiezia care probabil priveste subiectiv lucrurile. Realitatea, insa, sta altfel in industria de entertainment din Hong Kong, unde valorile culturale si traditiile sunt impuse starurilor. Si asta in ciuda activitatii febrile a paparazzilor si a legaturilor cu lumea interlopa a acestei industrii. Din aceasta perspectiva este lesne de inteles atitudinea ostila a mass-mediei din Hong Kong la adresa lui Chen, care a incalcat toate regulile nescrise ale acestui domeniu.

edison-chen-2Scandalul fotografiilor, in urma carora aproximativ 1300 de poze cu Chen si faimoasele „prietene” suprinse in momente private au fost distribuite pe internet, a facut inconjurul lumii, ajungand in ziare precum The Economist si Le Monde. Respectivele fotografii au fost facute inainte de 2004, iar in repetate randuri Chen a declarat ca le-a sters; ei bine, in momentul in care acesta si-a dus calculatorul la reparat, informaticianul le-a regasit pe hardul acestuia si de la el a pornit totul. Luna trecuta, respectivul informatician a fost condamnat la 8 luni de inchisoare, in timp ce cariera actritelor surprinse in aceste fotografii e, inca, compromisa. Tot luna trecuta, Chen a vorbit despre scandal la emisiunea CNN TaksAsia, pentru prima si, probabil ultima oara de la revenirea lui in Hong Kong. Aparand in fata fanilor deznadajduit si resemnat, acesta si-a reamintit momentele dificile prin care a trecut, sustinerea prietenei lui si a familiei, calificand absenta de un an si jumatate din show-biz ca o perioada necesara de introspectie si de revenire la o viata normala. Cu toate acestea, revenirea lui nu a fost lipsita de critici. Cecilia Cheung, una din vedetele implicate in acest scandal din ipostaza de victima, a fost una din cele mai expressive voci impotriva lui Chen, manifestandu-si public dispretul fata de acesta. Intr-un final, Chen a declarat la emisiunea de pe CNN: „Nu-mi pot trai viata speriat si ascunzandu-ma„.

VA URMA

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
11 + 12 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.