asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » DIVERSE

You Are My Vampire (2014) – Choi Yoon-young şi vampirul romantic…

Trimis de pe 13 Aug 2017Fara comentarii

You Are My Vampire posterKyu-jeong (Choi Yoon-young) se apropie de 30 de ani, dar nu are un iubit. Lucreaza mai mult voluntar la firma de catering a parintilor ei divortati, care o platesc cu salariul minim. Marea ei pasiune sunt.. vampirii, lucrand la scenariul unui film cu vampiri. Se documenteaza vizionand filme, citind despre acest subiect, dar trece printr-o adevarata criza de inspiratie. E incurajata de tatal ei, inventatorul a sute de obicte inutile, sa nu renunte, si mustrata de mama ei, o femeie independenta si hotarata, ce mereu o cicaleste sa-si gaseasca un barbat si un rost in viata. Lipsa de inspiratie pare a se sfarsi in momentul in care in imobilul detinut de familia lui Kyu-jeong se muta temporar un tanar misterios, Kang Nam Gul (Park Jung-sik). imbracat din cap pana in picioare in negru, inalt, cu pielea alba ca varul si cu o voce hilara, care se pretinde om de stiinta. Acesta ii propune un contract lui Kyu-jeong, prin care in schimbul banilor, aceasta trebuie sa-i pregateasca acelasi fel de mancare in fiecare seara, al carei specific e… lipsa usturoiului din compozitie. Avand laptopul stricat si nebeneficiind de indurarea parintilor ei pentru plata reparatiei, Kyu-jeong considera ca trebuie sa se descurce pe cont propriu si accepta sa semneze contractul fara ezitare. Insa comportamentul ciudat al misteriosului Kang Nam Gul, ce iese din camera doar noaptea, ce are 2 canini proeminenti si se ascunde tot timpul de lumina ii da de banuit tinerei, ce tinde sa creada ca acesta e vampirul ei mult visat…

You Are My Vampire secventa 2Vampirul, ca personaj supranatural, face parte din numeroase culturi ale lumii, cu precadere din cultura unor tari europene cu “traditie” in astfel de credinte. Este stiut faptul ca in folclorul european, vampirii erau priviti ca niste creaturi nemuritoare ce isi vizitau, noaptea, fiintele iubite. Secolul XIX e cel care a popularizat superstitiile legate de vampiri, legendele despre acestia din zona Balcanilor si a Estului Europei raspandindu-se in Occident prin scrierile unui John Polidori sau Bram Stoker. In ceea ce priveste continentul asiatic, civilizatia persana, babiloniana si cea asiriana au fost primele ce mentionau in povesti sau mituri creaturi demonice insetate de sange. In Coreea nu exista o traditie a vampirilor, ci doar povestiri importate din Apus. Cum au ajuns cineastii coreeni sa abordeze aceasta tema si sa o naturalizeze ? Simplu: tot prin influenta occidentala. Succesul la Hollywood al unor recente productii (precum saga Armug) si orientarea publicului cinefil coreean spre productii cu tematici cat mai occidentalizate au nascut interesul cinematografiei coreene spre astfel de subiecte. “Vampire Cop Ricky” si mai apoi celebrul “Thirst” al lui Park Chan-wook raman cele mai cunoscute si de succes filme coreene cu vampiri de pana azi. Insa in ultimii ani, tematica a explodat pe micul ecran, mai multe seriale coreene avand in centrul lor vampirii. Si asa, vampirul ajunge sa patrunda si in comediile romantice, alimentand fantezia tinerei generatii.

You Are My Vampire secventa 1“You Are My Vampire” e o astfel de productie destinata generatiei tinere, in care vampirul e pretextul unei povesti romantice fascinante prin doza sa de mister si prin modul in care regizorul reuseste sa exploateze subiectul. Debutantul Lee Won-hui regizeaza un film cu buget redus ce-si depaseste conditia prin originalitatea punerii in scena si prin naturaletea celor doi protagonisti. Park Jung-sik, un actor aflat la debut, interpreteaza un presupus vampir cu pretentii de geniu a carui atentie si inspiratie e distrasa de gazda sa, o scriitoare de scenarii aspiranta. Personajul lui e infatisat sub o aura misterioasa, mereu imbracat in negru, ferindu-se de lumina si de usturoi, necizelat, tot timpul nervos si vorbind apasat, pe nas, starnind hilaritate. Choi Yoon-young, protagonista serialului “My Dear Cat” si “All Is Well”, o interpreteaza pe Kyu-jeong, o pasionata de scenarii de film atrasa de vampiri, ajunsa in impas atat la propriu – pentru ca i s-a defectat obiectul muncii, laptopul – cat si la figurat – traverseaza o perioada cu pana de idei, in care tot ce-i liposeste e o… muza. Kyu-jeong are mania de a imbratisa pe toata lumea, incercad sa exteriorizeze numroasele lucruri frumoase pe care sufletul ei bun le are de oferit, insa nu isi gaseste “petecul”, apropiindu-se de 30 de ani. Aparitia “vampirului-muza” in viata ei, din senin, ii va readuce inspiratia si, treptat, un atasament fata de nefirescul oaspete… Romantism, umor si putina drama sunt ingredientele acestei productii reusite care reuseste sa ne deconecteze de la stresul cotidian si sa ne ofere relaxarea atat de mult dorita de fiecare.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de gligac2002 (Asia Team) pentru asiacinefil.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*