when harry met sejal posterRegizorul indian Imtiaz Ali a devenit popular in randul publicului mai tanar din India dupa ce, renuntand la o cariera in televiziune (unde a regizat show-uri ce nu au avut succesul scontat), s-a apucat in 2005 sa regizeze filme. Desi nu a debutat cu dreptul, urmatoarele sale productii, pe care le-a regizat si le-a scris personal, i-au adus succesul si notorietatea: Jab We Met (2007) – i-a adus premiul pentru cele mai bune dialoguri si nominalizarea pentru Cea mai buna regie la Premiile Filmfare (Oscarul ondian); Love Aaj Kal (2008) – 2 nominalizari la aceleasi premii (Cel mai bun scenariu si Cel mai bun regizor) si Rockstar (2011) (aceleasi nominalizari). Continuand pe aceeasi linie a comediilor romantice, in acest an a regizat si a scris scenariul lui “Jab Harry Met Sejal” (“When Harry met Sejal”), un film care doar cu titlul se aseamana cu o celebra productie hollywoodiana, si ea romantica, “When Harry Met Sally” (1989). In rolurile principale ii revedem pe Shah Rukh Khan (My Name is Khan, Dear Zindagi, Raees) si Anushka Sharma (Sultan), aflati la a treia colaborare pe marele ecran. Filmul a fost produs in intregime de sotia lui Shahrukh Khan, Gauri Khan, fiind filmat partial in Europa (Olanda, Ungaria, Austria Cehia si chiar Portugalia). Lansat in 3.400 de cinematografe (inclusiv in tari precum Emiratele Arabe Unite, Australia, Marea Britanie sau SUA), “When Harry met Sejal” a obtinut incasari de aproximativ 16,7 milioane dolari. A fost unul din filmele cu cel mai slab debut la box-office din productiile in care a aparut Shah Rukh Khan, si in ciuda unei bune munci de promovare, productia se pare ca a dezamagit o parte a criticilor si asteptarile unei parti a audientei.

When Harry Met Sejal secventa 1Harinder Singh Nehra aka Harry (Shah Rukh Khan) e un ghid turistic in Olanda, care dupa ce isi duce la bun sfarsit obligatiile de serviciu, despartindu-se de o familie indiana numeroasa venita sa viziteze Amsterdamul, da peste Sejal (Anushka Sharma). Tanara e membra a familiei pe care Harry tocmai o condusese la aeroport, insa a reusit performanta de a scapa zborul spre India din cauza ca si-a pierdut inelul de logodna, pe care il cauta cu disperare. Ezitant, in cele din urma Harry decide sa o ajute in cautarea inelului. Treptat, intre cei doi se naste o prietenie, fiecare destainuindu-i celuilalt visele si nereusitele din viata. In timpul calatoriei prin Amsterdam, prin locurile prin care a umblat familia fetei, cei doi trec printr-o multime de intamplari si aventuri care ii apropie si mai mult…

When Harry Met Sejal secventa 2Interesant este faptul ca povestea initiala pornea de la un barbat dezamagit care intentiona sa se sinucida, insa dup ace starul filmului a discutat cu regizorul scenarist, acesta a decis sa modifice firul epic, transformandu-l intr-un film mai vesel. Si numele productiei s-a tot schimbat, de la The Ring la Rahnuma, apoi Raula, devenind in final “When Harry Met Sejal”. “When Harry Met Sally a fost un film pe cinste, una din cele mai frumoase povesti de iubire facute vreodata in istoria cinematografiei mondiale. In schimb, filmul nostru e destul de original, o poveste de iubire nostima”, a spus Shah Rukh Khan despre film. Partenera ei, in schimb, a avut nevoie de mai multe luni in care sa isi fi pus la punct dictia, datorita accentului personajului ei, Sejal, ce era dintr-o provincie indiana. “Personajul meu a fost foarte superficial, nu a avut nici un fel de profunzime. Nu exista similaritati intre ea si mine. Insa etica ei si valorile respectului de sine sunt lucruri de care ma pot agata. Altfel, personajul Sejal e de-a dreptul impulsive prin firea sa”, a declarat Anushka Sharma. Cum decurge povestea de iubire intre cele doua personaje atat de diferite ramane sa descoperiti, filmul are toate ingredientele pentru o comedie romantica tipica.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de echipa Creative Media pentru asiacinefil.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>