Ministerul Culturii, Sporturilor si Turismului din Coreea a organizat recent un sondaj in care vedetele tinere erau intrebate daca urmeaza in mod regulat sau nu cursurile de la scoala. A fost primul sondaj de acest gen organizat in Coreea in randul vedetelor adolescente, care in prezent sunt in numar de 70. O treime dintre acestia, care activeaz ain industria show-biz-ului, au participat la sondaj. Rezultatele arata ca 80% dintre acestia au chiulit de la scoala din cauza conflictului cu programul de lucru, iar unul din patru a spus ca a lucrat ore in sir, chiar pana in noapte. Unul din sase a dezvaluit ca a fost fortat sa slabeasca sau sa tina regim de catre agentia de impresariere. 25% dintre participantii la sondaj au fost de parere ca restrictiile impuse de agentii le protejeaza drepturile, in timp ce restul si-au exprimat temerea ca prea multe restrictii le-ar putea face mai mult rau decat bine, iar in ultima instanta aceastea vor avea un impact negativ asupra carierei lor viitoare.

„Cand productia trebuie pe neasteptate sa se grabeasca, o multime de filmari au loc pana in plina noapte. Din moment ce asta se intampla des, devine problematica o simpla limitare a activitatilor tinerelor celebritati. Asta va pune pe ele multa presiune”. Recunoscand nevoia de a oferi un mediu mai sanatos pentru actorii si cantaretii tineri, Ministerul Culturii coreean a decis un control mai strict asupra agnetiilor de entertainment din tara. Ministerul e preocupat si de siguranta si integritatea vedetelor tinere, in vederea prevenirii abuzurilor la adresa drepturilor omului, stiut fiind faptul ca multe vedete ajung de la varste fragede adevarati sclavi ai acestor agentii. „Nu trebuie uitat faptul ca acesti tineri sunt profesionisti prin definitie, dar si minori care trebuie protejati”, a declarat un oficial al ministerului. In Coreea de Sud (ca si in Japonia, Taiwan sau Thailanda), un tanar este considerat major in momentul in care a implinit 20 de ani.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
15 − 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.