Regizorul Lu Chuan a confirmat faptul ca filmul sau de razboi „The King’s Feast” (cunoscut si ca „Banquet at Hongmen” va incepe sa fie filmat in octombrie. Bazat pe evenimentele legendarului festin de la Poarta Hong, din anul 206 i.e.n, filmul il va avea in rolul principoal pe interpretul lui Confucius din filmul omonim, superstarul Chow Yun Fat. Acesta il va interpreta pe Liu Bang, liderul taranilor rasculati. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu istoria Chinei, festinul a avut loc dupa rascoala taranilor impotriva dinastiei Qin. Capetenia taranilor, Liu Bang, a aparut drept omul rsponsabil pentru cucerirea inimii regatului Qin, starnind furia comandantului Xiang Yu, care credea ca Victoria era un premiu rezervat doar lui. Intr-un efort de a scapa de rivalul sau, Xang a organizat un banchet cu intentia de a-l asasina pe Liu. Dar planul a esuat, iar cele 2 parti au ajuns in stare de razboi.

Cu un buget estimat la 100 milioane yuani (aproximativ 15 milioane de dolari), se asteapta ca filmul sa prezinte redarea grandioasa a bataliilor de la Gaixia si Weishui. Restul distributiei va fi dezvaluit in curand. Chow Yun Fat, in varsta de 55 de ani, a revenit la productii autohtone anul trecut cu distribuirea sa in „Confucius”, dupa o lunga perioada de activitate la Hollywood. In 2007 chiar a starnit un scandal in China, dupa ce a fost distribuit in „Pirates of the Caribbean: At World’s End”, in rolul capitanului piratilor, Sao Feng. Cand filmul a fost proiectat in China, personajul sau a fost omis a fi prezentat, scenele in care acesta aparea fiind taiate. Personajul sau a fost criticat pentru faptul ca „injoseste si umileste demnitatea chinezilor”. Cu toate acestea, versiunea completa, necenzurata a filmului a fost vanduta liber pe piata neagra fara ca guvernul comunist sa intervina, pentru ca chinezii vroiau sa-l vada pe Chow Yun Fat. „The King’s Feast”, a carui premiera va avea loc probabil la inceputul anului 2011, se anunta inca de pe acum o productie cel putin la fel de grandioasa precum „Confucius”.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
14 + 7 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.