In 2010, „Guvernanta” se intoarce pe marile ecrane in viziunea moderna a regizorului Im Sang-soo. O cu totul alta realizare, ce pastreaza doar ideea din filmul clasic, dand frau liber imaginatiei reputatului Im Sang-soo. Premiat sau nominalizat pe plan international pentru aproape fiecare film anterior al sau, Sang-soo a avut sansa de a ii distribui in rolurile principale pe renumita Jeon Do-yeon, castigatoarea premiului pentru Cea mai buna actrita la Cannes (Secret Sunshine), cunoscuta publicului de la noi din „My Dear Enemy” sau „You Are My Sunshine”, si pe Lee Jung-jae din „Over the Rainbow” sau serialul „Air City”. Filmul a avut premiera mondiala la Cannes, in aceasta primavara, si desi nu a castigat nimic, a fost nominalizat la Palme D’Or si a fost bine primit de criticii de film ai festivalului.

Pentru ce sa mai traiesti in aceasta viata daca visele ti s-au transformat in niste cosmaruri ? Ce a mai ramas pentru o familie instarita daca aceasta nu-si poate gasi fericirea in bunastare si putere ? Vinul nu mai are acelasi gust ca altadata, iar o zi de nastere se transforma intr-o insipida etalare a exceselor. O astfel de lume falimentata moral a unei familii privilegiate din societatea coreeana contemporana sta in centrul noii „Guvernante”. Eun-yi este o spalatoare de vase naiva de la un restaurant, ce intra in lumea celor bogati si celebri. Aceasta accepta slujba de guvernanta in cadrul unei familii din inalta societate, avand sarcina de a-i creste pe copiii sotiei insarcinate a angajatorului Hoon, doi gemeni. Dar in ciuda ochilor vigilenti ce o pandesc, ea are o aventura cu Hoon, angajatorul ei, un om de afaceri prosper, ingaduitor cu sine, a carui imagine de sine in timpul actului sexual se aseamana flagrant cu cea a personajului Patrick Bateman din „American Psycho” (exceptand securea,de sigur). Urmeaza o poveste de razbunare. A cui ? Urmeaza sa descoperiti urmarind acest film deosebit, nerecomandat persoanelor minore.

O surpriza oferita de Asia Team Romania, un film senzational despre dorinta, razbunare, pasiuni interzise si familie, ce nu trebuie ratat cu nici un pret de cinefilii iubitori de film asiatic din Romania.

Prezentare realizata de cris999 – Asia Team Romania

0 Comments

Post your comment

Solve : *
7 + 26 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.