asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

The Great King (2007) – episodul 2

Trimis de pe 21 May 20093 Comentarii

Episodul 2 aduce o evolutie a personajelor si a povestii. In primul rand legenda descrisa in amanunt in primul episod isi gaseste o continuare aproape de timpul prezent al serialului, anume in anii incepand cu 375 e.n. Prezicerea pare a se implini in momentul in care pe cer apare Steaua Jooshin. Seful clanului Hwachun, marele-preot Dae Jang-Ro, isi trimite sangerosii supusi sa gaseasca cele 4 simboluri despre care legenda spune ca in noaptea nasterii Regelui Jooshin vor prinde viata: Dragonul Albastru, Tigrul Alb, Sarpele Testos si Fenixul Negru. La randul lor, cei din neamul Guh Mool pornesc si ei in cautarea simbolurilor si a Regelui.

Intre timp, in Goguryeo, doamna Yon, sora regelui Sosurim din Goguryeo, da nastere unui baiat, Ho-Gae. Cum Steaua Jooshin este pe cer, cunoscand profetia, aceasta isi considera pruncul nou nascut ca Cel Ales, pretinzand sa fie proclamat urmasul fratelui ei la tron.

In cetatea Sabi din statul Baekje, in fata fortelor intunericului ale clanului Hwachun, o mama isi incredinteaza fiicei sale, Kiha, sora mai mica a acesteia, nou nascuta, pentru a-i scapa viata, odata cu globul rosu Inima Fenixului. Dar Kiha ajunge in mainile Hwachun, odata cu Inima Fenixului, in timp ce sora ei mai mica reuseste sa scape, fiind bine ascunsa intre ruinele casei. Ea este gasita de discipolii Guh Mool, si desi capetenia acestora propune imediat uciderea copilei deoarece ar fi purtatoarea Fenixul Negru in interiorul ei, la insistentele lui Hyun-Go, un pusti, ea este crutata si crescuta sub numele Sujini.

La 10 ani de la aceste evenimente, Kiha ajunge, trimisa de clanul Hwachun, novice la Templul Prezicatoarei din Goguryeo. Misiunea ei e clara: sa-l supravegheze pe Ho-Gae, fiul sorei regelui din Goguryeo. Dar lucrurile se complica cand fratele regelui, Uh Ji-Ji, este proclamat rege chiar de muribundul rege al Goguryeo, ceea ce il propulseaza pe fiul acestuia, Dam-Duk, in postura de print mostenitor. Calitatile acestuia incearca sa fie ascunse de noul rege, tocmai pentru a nu atrage atentia asupra lui si a faptului ca el este adevaratul Rege Jooshin, astfel ca e incredintat in grija generalului Go. Dar sora lui Uh Ji-Ji, care se considera indreptatita sa mosteneasca tronul, cu sustinerea ministrilor pune la cale o lovitura prin care vizeaza inscaunarea ca Print Mostenitor a fiului ei, Ho-Gae, si a ei ca regina.

Goguryeo ajunge la un pas de un razboi intern. Cum vor evolua lucrurile, cum se vor intretaia destinele tuturor acestor personaje ramane sa descoperiti in episoadele urmatoare.

3 Comentarii »

 • Gabi a spus:

  Mi-a placut tare mult Kingdom of the winds desi, parca mai mult mi-a placut Jumong (le-am vazut in paralel).
  Felicitari celor care au tradus KOTW.
  Am incercat o data sa traduc un film care mi-a placut mult si vroiam sa-l am si cu traducere. M-am lasat pagubasa la jumatate.
  Asa ca cine nu incearca, n-o sa stie niciodata cat de grea este munca asta si cat de recunoscator ar trebui sa fie traucatorilor.
  Multumim, Admin!

 • bobo00 a spus:

  Multam!
  Inca care un serial care ma prins. Care e cadenta de difuzare a episoadelor?

 • admin a spus:

  In functie de cum ne va permite timpul; lucram si la alte proiecte care consuma timp. Oricum, vom face astfel ca toata lumea sa fie multumita.

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*