The Four 2 posterIn 2012, cunoscutul Gordon Chan (Painted Skin) a acceptat sa preia un ambitios proiect despre care unii critici au spus ca ar fi un “X-Men” al Chinei, “The Four”. Cu doar 12 milioane de dolari investiti, filmul a fost un succes garantat de box-office, recuperand investitia si depasind-o inca din prima saptamana de rulare in cinematografele chinezesti. Succesul obtinut a lansat ideea unei trilogii, astfel ca la sfarsitul lui 2013, se lansa in cinematigrafe sequel-ul “The Four 2”. Cu toate ca filmul a avut aceeasi distributie ca prima parte, incasarile obtinute au fost considerabil mai mici, plasandu-se undeva in jurul a 28 de milioane de dolari, ramanand insa unul din succesele de box-office ale anului 2013 in China. “The Four 2” e o ecranizare dupa romanul lui Woon Swee Oan, “The Four Constables”, reluand povestea din prima parte si insistand pe misterul din spatele trecutului dureros al Impasibilei. In rolul celor 4 personaje cu puteri supranaturale ii revedem pe aceeasi Deng Chao, Liu Yifei, Ronald Cheng si Collin Chou, The Four 2 secventa 2aflati in slujba maestrului lor interpretat de veteranul Anthony Wong. In ciuda promovarii insistente si a reclamelor spectaculoase, filmul e departe de asteptarile chiar de la un sequel. Cea mai mare parte a lui asistam la o intriga specifica filmelor cu detectivi, discutii plictisitoare si presupuneri, pentru ca spre final povestea sa se limpezeasca, sa capete coerenta si spectaculozitate. Destul de putin, raportat la cele aproape 2 ore ale filmului. Un alt dezavantaj il constituie distanta relativ mare la care s-a lansat sequel-ul, in timp, fata de prima parte, cei nefamiliarizati cu personajele si povestea lor spusa in productia din 2012 putand fi putin derutati de notele exaggerate de fantezie introduse de regizor in scenariu. Ceea ce compenseaza aceste aspecte e prestatia protagonistilor, de asteasta data iesind la rampa Liu Yifei si Anthony Wong, dar si efectele speciale si scenele de lupta pline de dinamism si atractivitate pentru ochiul spectatorului iubitor de actiune.

The Four 2 secventa 1In timpul domniei Imparatului Huizong (secolul XII), comploturile si faradelegile erau la ordinea zilei. Sub supravegherea si ocrotirea Printului Mostenitor a fost creata Politia Divina, un corp distinct al Departamentului 6, care se ocupa de cazurile ciudate. Intre Departamentul 6 condus de Lordul Liu si Politia Divina condusa de maestrul Zhengwo exista o rivalitate notorie, in special dupa ce Zhengwo a strans in jurul Politiei Divine mai multe persoane de incredere dotate cu puteri supranaturale, ale caror calitati facilitau Biroului rezolvarea rapida a multor cazuri. Dupa manipularea Departamentului 6 de catre fiul malefic al Lordului An, din prima parte a trilogiei, acum, conducatorii celor doua Birouri se afla in cei mai buni termeni. Dar lucrurile iau o alta turnura in momentul in care la periferia Peking-ului sunt gasite lesurile mai multor persoane, asta dupa ce Sange Rece e atacat de o forta nevazuta. Zhuge Zhengwo ii cere Lordului Liu acest caz, iar acesta i-l cedeaza, insa in realitate Lordul Liu are si el o ancheta proprie ce leaga acest caz de alte cazuri din trecut cu indicii similare. Indragostita de Sange Rece, Ji Yaohua, mana dreapta a Lordului Liu, ii da niste indicii pretioase lui Sange Rece, chiar de fata cu Impasibila, actuala lui iubita. Toate cercetarile indica faptul ca acel caz din prezent e legat de o amintire dureroasa din trecutul Impasibilei, mai exact de asasinarea, in urma cu 12 ani, a familiei acesteia chiar sub ochii ei. Suspiciunile sporesc in momentul in care un supravietuitor al atacului de la periferie se dovedeste a fi unul din asasinii familiei Impasibilei, asta cu toate ca maestrul Zhengwo, persoana in care fata avea cea mai mare incredere, ii spusese tot timpul ca personal a ucis toti asasinii familiei sale. Ce ascunde maestrul Zhengwo, care este adevarul despre incidentul din trecut si mai ales cine e autorul recentelor crime ?

Un film lent in prima sa jumatate, mai captivant intr-a doua, in care deductiile sunt lasate la o parte si se trece la actiune. Multa fantezie (uneori mult prea exagerata), ce poate fi un deliciu pentru publicul tanar captivat de povestile cu eroi cu puteri supranaturale in care totul se rezolva folosind un truc magic, interpretari realiste ale protagonistilor, efecte speciale atragatoare, o poveste neclara la inceput care spre final capata consistenta, o coloana sonora buna, intr-un cuvant un film acceptabil si cam atat.

Traducerea, adaptarea si timingul au fost effectuate in pemiera in Romania de Asia Team pentru asiacinefil, colaboratorii acestui proiect fiind cristinab si gligac2002.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
18 − 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.