Producţie: Japonia, 2007
Gen: Action / Fantasy
Regia: Yukihiko Tsutsumi
Distribuţia: Hiroshi Abe, Kenichi Endo, Masakatsu Funaki

Un action/fantasy japonez abia realizat, un film în stilul lui “Dororo”, cu personaje fantastice şi aventuri presărate cu note de umor şi scene de luptă spectaculoase. Este un stil inspirat de manga-urile japoneze, unde tot felul de personaje şi eroi trec prin aventuri inimaginabile în lupta împotriva Răului. Arte marţiale, ninja, prinţese, războinici, arme magice, extratereştri, toate se îmbină într-o poveste captivantă însă pentru publicul de până în 18 ani sau pentru toţi cei cu o imaginaţie bogată.

Timpul acestui film este unul nedefinit clar. Chiar dacă evenimentele par a se întâmpla undeva în evul mediu japonez dominat de samurai, onoare şi războaie nesfârşite între shoguni, la un moment dat intervine fantasticul în poveste şi totul devine un joc al imaginaţiei în care spectatorul este pe nesimţite atras.

Subiectul filmului este inspirat de o legendă antică, cea a sabiei lui Alexandru cel Mare. Se spune că orichalcum-ul, un metal miraculos (în fapt, un aliaj de cupru cu bronz) ar fi ajuns pe Pământ din altă parte. Aici, s-ar fi împărţit în 3 Comori Sacre: Trăznetul Skanda, Crucea lui Iuda şi Sabia Împăratului, care ar fi căzut în mâinile lui Alexandru cel Mare. Trei relicve sacre care, ajunse în posesia unei singure persoane, i-ar conferi acesteia o putere egală cu cea a zeilor. Două din aceste comori ar fi căzut pe Insula Diavolului, în Japonia, iar Sabia Împăratului ar fi ajuns în Japonia prin intermediul unor misionari creştini (culmea… de culoare! – doar e un fantasy, nu?). Această sabie se află în mâinile unui războinic vagabond, mercenar, care este angajat de un shogun să-i salveze fiica răpită de nişte răufăcători. Pe măsură ce povestea avansează, mai multe personaje singuratice se strâng într-un grup unit şi pornesc în căutarea celor 2 relicve sacre. La un moment dat, intervin şi extratereştri în această poveste (cum se poate, veţi vedea urmărind filmul), lucru care duce la conturarea celor două tabere: a Binelui şi a Răului, care se înfruntă în încercarea de a pune mâna pe cele trei comori.

Un film captivant, tradus în exclusivitate de Asia Team România pentru toţi fanii filmelor fantastice. Vizionare plăcută!

Subtitrare în limba română

0 Comments

Post your comment

Solve : *
30 ⁄ 15 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.