Lee Jung-jinActorul Lee Jung Jin nu pare sa se teama sa fie distribuit numai in roluri negative. A lasat o impresie foarte buna pe piata internationala cu „Pieta”, regizat de Kim Ki Duk (castigator al Leului de Aur la Festivalul de la Venetia) si acum se intoarce pe ecrane cu un altfel de rol negativ, in „Trick”.

In drama ce ruleaza in cinematografe din 13 iulie, Lee Jung Jin are rolul unui producator de documentare TV cu tulburari de personalitate (tip borderline), un sociopat in adevaratul sens al cuvantului, care nu se da in laturi de la nimic pentru un rating bun. In filmul regizat de Lee Chang Yeol („The Man Who Plays the Piano”) Trick incepe sa manipuleze media pacalind un pacient cu o boala in faza terminala si sotia acestuia sa continue o serie TV, chiar pe patul de moarte.

Lee crede ca filmul exploreaza o zona usor diferita a raului ce domina societatea, in general. „Oamenii spun despre personaj ca e un monstru. Dar de ce, m-am intrebat, si cred ca provine dintr-o dorinta foarte adanc inradacinata de a reusi si de a fi acceptat de catre altii. Se spune ca e mai rapid daca iti vinzi sufletul diavolului, pentru ca altfel dureaza mai mult in aceasta societate – o comunitate unde lucrurile sunt impinse mai degraba de rezultate decat de motive.” „Mai mult, problema manipularii nu se limiteaza la media sau la sistemul de radiodifuziune”, a spus actorul.

„In acest film e vorba de lumea radiodifuziunii, dar cred ca reflecta insasi societatea coreeana. Am vazut titluri de stiri referitoare la documentare controversate despre animale si alte stiri, dar nu ma refer neaparat la ele. In generatia noastra, multi oameni se pare ca fac lucruri doar pentru a primi mai multe aprecieri pe retelele de socializare in loc sa le faca pentru ca asta isi doresc sa faca. Personajul meu este un producator, dar este ca oricare alt om din societate, care ar putea fi privit ca un angajat valoros in orice companie sau firma, pentru ca aduce rezultatele asteptate de sefi.”

In timpul pregatirii pentru rol, actorul a spus ca nu a incercat sa simpatizeze sau macar sa inteleaga personajul. „Am intrat in rol gandind ca tipul asta crede cu adevarat ca tot ceea ce face el este corect. Nu am vrut sa influentez caracterul personajului cu cel al meu, Lee Jung Jin, sau sa il vad prin prisma mea. Cu siguranta nu este un personaj pozitiv, dar nu este nici raul absolut. Este cumva intr-o zona gri: calca oamenii pe coada, de exemplu, alternand limbajul formal cu cel liber, alternand intre politete si lipsa de respect.”

Mai mult, actorul spera sa-i faca pe cinefili sa isi puna multe intrebari despre ei insisi si motivatiile pentru care fac anumite lucruri, datorita lui Trick. „Cred ca multi vor dispretui personajul meu, dar ar putea sa se intrebe pe ei insisi daca ei ar face aceleasi alegeri pe care le face Trick, pentru a obtine succesul.”

Lee Jung-jin in Trick 2016Un om cu multe fete, in ultimul spectacol al actorului pentru Saturday Night Live (SNL) Korea, actorul, fost model, a personificat un model mut care ii chinuia pe cei de langa el, acestia suportandu-i prezenta cu stoicism. Desi actorul a jucat si o serie de personaje pozitive, tipul de Fat Frumos de la TV, nu s-a dat deoparte cand i s-a oferit (destul de des) cate un personaj negativ, pentru marele ecran.

„Primesc si oferta de a juca personaje pozitive, din cand in cand, pentru filme. Dar, se pare ca oamenii isi aduc aminte de mine mai mult ca tipul cel rau, fie batand pe cineva imbracat in costum, fie avand chipul plin de sange.” „In filmul asta nu pierd ocazia si-l pocnesc la un moment dat pe asistentul de regie, dar de data asta cred ca bat oamenii mai mult cu ajutorul cuvintelor, ceea ce in opinia mea e chiar mai rau.”

In afara ecranului, actorul are o pasiune – fotografia. Calatorind prin multe tari precum Nepal si Kenya, actorul a avut ocazia sa faca multe fotografii expuse la diferite expozitii si va lua parte la Targul International de Fotografie de la Busan, din august. Lee a reusit prin fotografie sa atraga atentia si producatorului de muzica Park Jin Young (celebrul JYP din JYP Entertainment) dupa ce a expus o fotografie a cantaretei Tzuyu din trupa Twice. De atunci actorul a facut si alte fotografii si altor staruri kpop.

„Imi place sa fac portrete. Imi mai place sa fac fotografii pe platourile de filmare, daca actorii, echipa si regizorul sunt de acord cu asta. E interesant, reusesc sa descopar alte fete ale actorilor pe care ii cunosc foarte bine. Asta ma ajuta si sa ma concentrez mai mult asupra colegilor cu care lucrez si sa invat mai multe despre ei.”

Filmul ruleaza in cinematografele din Coreea din 13 iulie.

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
30 × 7 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.