asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

Shining Boy & Little Randy (2005)

Trimis de pe 24 Oct 2008Fara comentarii

Producţie: Japan, 2005
Gen: Drama / Family
Regia: Shunsaku Kawake
Distribuţia: Yûya Yagira, Takako Tokiwa, Katsumi Takahashi

 “Shining Boy & Little Randy” este un film special, inspirat din fapte reale. În rolul principal a fost distribuit Yuya Yagira, un puşti care la 14 ani câştigă premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de film de la Cannes, pentru rolul din “Nobody Knows” (2004). Povestea este superbă, iar coloana sonoră remarcabilă, devenită una de referinţă, este interpretată de cunoscutul Ryuichi Sakamoto. Curios este că acesta s-a lansat ca actor, interpretând un rol important în “Merry Christmas, Mr. Lawrence” (1983) şi unul secundar în “The Last Emperor” al lui Bertolucci, după care s-a dedicat filmului din calitatea de compozitor. Astfel, a compus muzica (uneori de neuitat) la filme precum “Wuthering Heights” (1992), “Snake Eyes” (1998), “Femme Fatale” (2002), la genialul “Tony Takitani” (2004) sau la recentul “Silk” (2007).

Filmul prezintă povestea lui Tetsu Susumu, un puşti de imnaziu, care trăieşte într-un mic orăşel cu aspect rural, împreună cu numeroasa-i familie. Aceasta se ocupă cu creşterea şi dresarea animalelor exotice pentru diferite spectacole televizate. La şcoală este exclus de către colegii de clasă din grupul acestora (din cauza ocupaţiei familiei sale), iar acasă este neînţeles de mama sa şi de tatăl său vitreg. Închis în universul său, într-o zi are o revelaţie: mama lui hotăreşte să cumpere un elefant, pentru un spectacol televizat. Între Tetsu şi elefant se stabileşte o prietenie care îl determină pe primul să-şi dorească să devină primul conducător de elefanţi din Japonia. În ciuda reticenţelor mamei sale, Tetsu va pleca în jungla thailandeză pentru a învăţa cum se îmblânzesc elefanţii şi a-şi împlini visul. Şi de aici începe aventura în luxurianta Thailanda.

 

Aventuri, lecţii de viaţă şi o poveste frumoasă însă extrem de tristă, ingrediente ale unui film simplu, dar plin de sensibilitate şi învăţăminte. Un film recomandabil pentru întreaga familie, cu scenariu original, deosebit de orice altceva făcut pe teme similare (chiar eram curios să văd până unde pot merge japonezii pe un asemenea subiect deja consumat de americani, şi am rămas plăcut surprins de bogăţia de idei şi de turnura pe care o ia povestea, spre finalul ei). Faţă de filmele cu elefanţi făcute la Hollywood, acesta e o bijuterie. Garantat veţi petrece aproape 2 ore extrem de agreabile în compania acestui film, numai potrivit pentru astfel de momente speciale. Vizionare placută!

Subtitrare în limba romînă

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*