In 2001, Stephen Chow realiza un film care a facut ca loviturile fara numar ale lui Jackie Chan pe piata filmului asiatic sa fie serios eclipsate. Este vorba, desigur, de „Shaolin Soccer”. In 2008, Stephen Chow revine, de aceasta data in calitate de producator, cu un sequel realizat de japonezi dupa filmul sau de succes: „Shaolin Girl”. Chow a mai produs, in ultimii ani, cateva filme de mare succes, precum Kung Fu Hustle sau CJ7. De aceasta data, a incredintat regia lui Katsuyuki Motohiro, realizatorul lui „Bayside Shakedown” (1 si 2), „Summer Time Machine Blues” sau „Udon”. Filmul a avut incasari, doar in Japonia, de peste 14 milioane dolari, situandu-l peste productii precum Eagle Eye, Iron Man sau Journey to the Center of the Earth, care in acest an au fost lovituri de box-office in intreaga lume. In rolul principal joaca actrita japoneza Kou Shibasaki (din Yomigaeri aka „Resurrection”, „One Missed Call” sau „Dororo”), insa si doi actori din Hong Kong, care revin din „Shaolin Soccer”, Lam Chi Chung si Kai Man Tin.

Rin (Kou Shibasaki) este o tanara care timp de 9 ani s-a antrenat in templul calugarilor Shaolin din China. Daca colegele ei aleg sa devina, dupa acest stadiu pregatitor, insotitoare de bord sau actrite de cinema, Rin doreste sa raspandeasca Shaolin Kung Fu in Japonia, pentru a indeplini, astfel, vointa bunicului ei. Reintoarsa in oraselul ei natal, aceasta regaseste totul schimbat. Fostul ei profesor, Kenji Iwai, care a invatat-o primii pasi in kung fu, si-a deschis un mic restaurant, renuntand la antrenorat. Rin il viziteaza, dar pleaca dezamagita in momentul in care acesta ii spune ca zilele artelor martiale au trecut demult. Totusi, Minmin, o chelnerita din restaurantul profesorului, se arata atrasa de arta Shaolin si accepta sa fie antrenata de Rin. In schimb, Rin trebuie sa invete lacrosse, un fel de hochei pe iarba. Pentru a putea juca in echipa de lacrosse a universitatii, Rin trebuie sa se inscrie fie ca studenta, fie sa se angajeze. Aparent, nimic iesit din comun. Insa daca prima parte a filmului este mai mult o comedie romantica, in partea a doua actiunea e la ea acasa. Brusc, Rin ajunge in centrul atentiei presedintelui universitatii, datorita faptului ca detine o putere interioara unica. Care este taina acestui misterios presedinte, rasturnari neasteptate de situatie, scene de actiune captivante, toate le veti regasi urmarind acest film.

null

In mod evident, „Shaolin Girl” este un film pentru publicul pana in 18 ani, insa poate fi urmarit si de altcineva, pur si simplu pentru delectare. Filmul sufera serios la capitolul scenariu, acesta fiind simplist, pe alocuri chiar stupid in prima lui parte. Totusi, umorul de situatie reuseste, pe alocuri, sa mai compenseze din lipsurile acestui film, iar partea a doua a lui este de-a dreptul senzationala datorita efectelor speciale ce-ti taie rasuflarea si a limpezirii scenariului. Din punct de vedere vizual, filmul este bine realizat, scenele de lupta fiind o veritabila delectare. Insa e ceva in „Shaolin Girl” ce apare si in alte filme de acest gen, fapt ce mai scade putin la nota finala a lui. „Lacrosse intalneste Kung- Fu” ? Da, acesta este un lucru nou. Per ansamblu, un film bunicel, pe care scenele comice si efectele speciale il salveaza de la mediocritate.

Tara: Japonia

An: 2008

Gen: Actiune/Comedie

Regia: Katsuyuki Motohiro

Cu: Kou Shibasaki, Toru Nakamura

Subtitrare in limba romana

 

4 Comments

  1. imi pare rau ca inca vad pe acest site cereri pentru subtitrari in locul unor discutii cu privire la filmele,traditia,cultura ,…etc asiatica. S-a deschis un forum pe subtitrari.ro unde puteti cere ce subtitrari doriti.Tot pe acel site veti gasi si subt. la acest film, eventual puteti cere o resincronizare ptr. varianta voastra de film.

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>