Robber posterAlegerea perioadei de difuzare si a zilelor de miercuri si joi a insemnat, pentru „Robber”, concurenta acerba cu „Hong Gil Dong”, una dintre dramele cele mai asteptate ale anului 2008. Iubitorii de k-drame au fost pusi in situatia de a alege intre Kang Ji Hwan (Capital Scandal) si Jang Hyuk (Thank You), intre scenaristul Kim Kyu Wan si surorile Hong. Unii au reusit chiar sa le urmareasca pe amandoua, inr-o lume a secolului XXI in care internetul reprezinta mereu o alternativa. Apartenenta la genuri si subiecte diferite a facut ca discutiile comparative sa lipseasca. Prezentarea initiala drept apartinand genului melodramatic nu i-a fost nici ea de folos lui „Robber” datorita esecului lamentabil al celor mai multe productii apartinând acestui gen. Difuzarea cu intarziere a unora dintre episoade a starnit furia fanilor, dar in ciuda acestor neajunsuri si a ratingului scazut de 5,9 la nivel national, a primit comentarii favorabile din partea celor care l-au urmarit. Cei doi mari actori din rolurile principale- Jang Hyuk (Windstruck, Please Teach Me English) si Lee Da Hae (Green Rose, My Girl, Hello! Miss) si-au dovedit o data in plus valoarea, au fost încântati de modul in care s-au completat in jocul actoricesc si acest fapt a pus bazele colaborarilor viitoare din „Slave Hunters” si „Iris 2”. Comentariile lui Jang Hyuk referitoare la partenera lui de platou cu care a facut echipa – Lee Da Hae – au fost unele elogioase. La inceputul serialului, OST-uri proprii nu au fost suficiente si s-au folosit altele ce se potriveau cu tema generala a dramei. Cu o singura exceptie, nici unul nu a reusit sa se impuna, incat sa devina memorabil.

Robber secventa 1„Robber” este o drama despre puterea dragostei de a schimba un tip rau, escroc sentimental sau hot de inimi, intr-un personaj pozitiv. Jin Dal Rae este o tanara vaduva care se straduieste sa-si creasca cat mai bine copilul. Locuieste impreuna cu fetita si soacra ei (alaturi de actrita veteran Kim Hae-sook avea sa apara din nou impreuna intr-un serial in acest an, in „Hotel King”), iar aceasta din urma considera ca 5 ani de doliu inseamna o perioada lunga, ca viata trebuie sa-si urmeze cursul. Incearca in fel si chip sa o convinga pe nora să isi gaseasca un nou tovaras de viata, inclusiv trimitand-o la intalniri aranjate. Dupa o intalnire cu un barbat ce avea varsta unui bunic si vorbea foarte tare, spre amuzamentul consumatorilor acelui local, surescitata fiind de penibilul situatiei, Jin Dal Rae loveste in parcare automobilul vecin. Acest mic incident inseamna intrarea in viata sa a lui Kwon Oh Joo. Poate ca totul s-ar fi incheiat rapid prin stabilirea pretentiilor proprietarului masinii avariate daca Jin Dal Rae nu ar fi captat atentia lui Kwon Oh Joo rostind un singur cuvânt – 30 000 euro. E cifra magica care i-ar salva pielea acestuia in fata camatarilor carora le datoreaza acesti bani, alternativa recuperii fiind aceea de a-i fi recoltate organele.

Robber secventa 3Kwon Oh Joo este sarac, din belsug are doar datoriile si recuperatorii aflati mereu pe urmele sale. Nu este decat un ticalos caruia nu-i lipseste farmecul. De farmec si de scheme verificate de cucerire se foloseste pentru a-si seduce viitoarele surse de bani, si anume femeile. Niste femei ce sunt reprezentate in mintea sa ca niste portofele pe care trebuie sa le deschizi pentru a ajunge la banii necesari. Tinta fiind stabilita, trece la aplicarea strategiei dar pentru prima data femeia tinta, in speta Jin Dal Rae, nu reactioneaza, este imuna la ea ! E derutat, ajungerea la rezultatul scontat impune o cunoastere mai amanuntita a viitoarei victime. Dar orice nemernic are ascuns undeva un suflet de copil care asteapta un semn numai de el stiut pentru a iesi la lumina. Un motiv care sa-l faca sa-si doreasca sa se schimbe, sa devina mai bun. Ceva la care sa viseze, pentru care sa indure, ceva de aparat si pe cineva langa care sa-si doreasca sa fie mereu. Kwon Oh Joo si-a asigurat mijloacele de trai tesand o plasa de minciuni. Acum vrea sa-si schimbe viata, sa se elibereze spunand numai adevarul. Dar adevarul nu e calea usoara. El ii dezvaluie adevarata fata si il face sa traiasca cu teama ca poate pierde. Este insa gata sa lupte pentru a pastra comoara abia descoperita si pentru inceput si-a propus sa ceara iertare tuturor femeilor pe care le-a inselat. De fiecare data cand si-a atins scopul a plecat fara sa se mai uite in urma si abia acum vede ce urmari a avut comportamentul sau.

Robber secventa 2„Robber” este o trista poveste de dragoste, cu multe implicatii si multe emotii, in care nu poti fi sigur daca finalul este unul previzibil sau nu. Va primi Kwon Oh Joo sansa la fericire de dragul curajului de a-si asuma vina, isi va primi pedeapsa ca un om adevarat care stie ca o merita? Vom avea parte de finalul lectie? Nu trebuie sa uitam ca mai ales lacrimile dau culoarea, specificul culturii din care provine si aceasta productie. Stiind ca lacrimile pot fi de mai multe feluri, ramane de vazut! In prima jumatate a serialului, partile comico- tragice sunt destul de echilibrate, insa apoi situatia se schimba, serialul devine mai dramatic, iar scenele amuzante dispar. In afara de pilonul constituit de eroii principali si intriga, avem parte si de personaje secundare interesante precum gangsterul indragostit (Byung Ho) sau celalalt personaj masculin asupra caruia intalnirea cu Jin Dal Rae provoaca schimbari majore. Este vorba de Kim Jin Goo (interpretat de Kim Jung Tae), un barbat care nu este sarmant si nu are nici o personalitate pozitiva. Este mai mult un tip ciudat pe seama caruia s-au construit multe momente comice dar este si cauza care declanseza reflectii referitoare la modul in care lipsa dragostei ne poate marca existenta. Dragostea si unele dintre formele pe care le imbraca sunt evidentiate prin oglindirea unor situatii si relatii emotionante. Multe, multe lectii de viata, despre dragoste, despre prietenie, despre relatia tata fiu si despre cum se poate manifesta nevoia de afectiune a unui tata care la randul sau nu a stiut sa o ofere. Alte subiecte atinse in aceasta drama sunt sinuciderea, jocurile de noroc, abuzul conjugal, homosexualitatea, boala, alcoolismul.

Un serial care cu siguranta va va cuceri pe parcursul celor 16 episoade ale sale. Multumiri pentru implicarea in proiect cristineib, urumei si lui gligac2002 (Asia Team).

Prezentare realizata de kira – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
3 × 16 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.