asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » DIVERSE

Red Carpet (2014) – Yoon Kye-sang, regizorul propriei sale vieţi

Trimis de pe 21 Jan 2018Fara comentarii

Park Jung-woo (Yoon Kye-sang) e un regizor de filme pentru adulti ce nu reuseste sa gaseasca calea spre succes, lucrand pentru o companie care doar profita financiar de pe urma productiilor sale deocheate. De mic si-a dorit sa faca filme, visand ca intr-o zi sa castige premiul pentru regie la prestigioasele premii Blue Dragon (Oscarul Coreei). Pentru marele debut in adevarata industrie de film, are pregatit un scenariu, insa seful companiei sale de productie il considera superficial, o investitie inutila ce nu ii va aduce profit. In consecinta, Jung-woo trebuie sa se complaca intr-o cariera de regizor de filme porno, la care lucreaza cu echipa lui mica si inimoasa. Ca si cum toate aceste probleme nu erau pe ajuns pe capul lui, Jung-woo se trezeste intr-o seara cu o locatara nepoftita in modesta-i cocioaba, Jung Eun-su (Koh Joon-hee), care ii si aplica o corectie ca la carte cu o tigaie. Lucrurile se lamuresc la sectia de politie, unde celor doi li se sugereaza o impacare amiabila. Si asa se constata ca Eun-su tocmai sosise din Spania si fusese pacalita de proprietarul cocioabei in care Jung-woo mai avea de stat un an in chirie, vanzandu-i casa si fugind cu economiile fetei. Fosta actrita-copil, Eun-su face un pact cu Jung-woo, urmand a coabita o vreme impreuna sub acelasi acoperis…

„Red Carpet” e o productie indrazneata ca abordare insa suficient de decenta pentru industria coreeana de film pentru a putea fi urmarita de o categorie larga de public. Comedie romantica, filmul abordeaza tema cautarii succesului in industria de film, doar ca de aceasta data in centrul atentiei e industria de filme pentru adulti, una considerata periferica in Coreea si, desigur, injositoare pentru membrii breslei. Asadar, o noua borna e depasita prin abordarea acestui subiect in cinematografia coreeana de catre regizorul si scenaristul debutant Park Bum-soo. Filmat in doar 75 de zile si avand un buget redus, „Red Carpet” a reusit sa arunce o privire obiectiva si critica in culisele industriei coreene de film, neezitand sa dezvaluie defectele acesteia, lacomia companiilor de impresariere si productie si importanta imaginii impecabile a protagonistilor ei, vedetele din lumina reflectoarelor. Yoon Kye-sang (recent vazut intr-un rol de-a dreptul memorabil in „The Outlaws”) interpreteaza un regizor care incearca sa-si gaseasca rostul in lumea filmului, facand tranzitia de la statutul de regizor de productii rau-famate la implinirea unui vis, un debut pe marele ecran cu o melodrama comerciala. Pe langa mentalitatea unei intregi industrii, acesta are de infruntat si mentalitatea unei societati care in mod paradoxal imbratiseaza valorile occidentale, aspira la ele, insa in esenta ramane una extrem de conservatoare, de traditionala. Jung Eun-su (interpretata de Koh Joon-hee, recent vazuta in k-drama „Untouchable”) e o fosta actrita-copil ajunsa la maturitate care a revenit de una singura in Coreea, dupa ce a fost abandonata de parinti in Spania. Ajunge in urma unei inselatorii sa ramana fara economiile ei si fara acoperis deasupra capului, fiind adapostita de Jung-woo in casa care credea ca a devenit a ei. Daca relatia celor doi incepe in cei mai nepotriviti termeni, treptat, pe masura ce ea constata ca el e scenarist, avand ceva in comun, se apropie unul de celalalt din interes profesional si mai mult decat atat. Eun-su isi va urma propriul drum, fiind redescoperita de un producator si reinventata, insa ea va fi simbolul actorilor din ziua de azi, pentru care imaginea e mai presus de viata personala, fiind nevoita sa se dezica de o relatie de atasament sincera de un regizor de filme pentru adulti oarecare. Cu mult umor si imaginatie, regizorul scenarist ne ofera 2 ore relaxante in compania unui cuplu de actori interesant, fara ca productia sa lezeze in vreun fel pana si cele mai pudice persoane, prin subiectul ei.

Traducerea, adaptarea, sincronizarea si retusarea de timing, in premiera, pentru asiacinefil, efectuata de gligac2002 (Asia Team).

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*