“Raavan” este unul din filmele asteptate ale anului 2010 in India. Absolut totul recomanda aceasta productie fanilor filmelor indiene: o regie semnata de veteranul Mani Ratnam, celebru pentru trilogia terorismului (“Roja”, “Bombay” si “Dil Se”), un regizor ce a revolutionat industria de film tamila. O coloana sonora semnata de maestrul A.R.Rahman, oscarizat pentru melodia din Slumdog Millionaire si nominalizat la Oscar pentru cea din “Couples Retreat”. Nu in ultimul rand, filmul e recomandat de numele actorilor din rolurile principale: Aishwarya Rai, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, si Abhishek Bachchan, sotul acesteia, fiul megastarului Amitabh Bachchan. Intr-un rol secundar apare un alt star al filmului Indian contemporan, Govinda (vazut recent in “Do Knot Disturb”). “Raavan” a fost produs de celebra companie indiana Reliance Entertainment, iar povestea filmarii sale este plina de peripetii: filmarile au inceput in octombrie 2008, dar regizorul Mani Ratnam s0a imbolnavit si acestea au fost amanate cateva luni. Ele au fost reluate abia in august 2009, insa pana si cameramanul a fost inlocuit. Filmul beneficiaza d enumeroase scene de actiune si cascadorii facute de actori insisi, fara trucaje. Cascadoriile sunt regizate de Mani Ratnam, si puse in scena de Peter Hein, ce a primit premiul Filmfare pentru cascadorii pentru “Ghajini” si “Anniyan”. In film apar chiar scene de arte martiale Kerala, pentru cunoscatori.

Beera (Abhishek Bachchan) este un fel de Robin Hood local. Vazut drept un adevarat erou, acesta si banda lui este respectat de satenii localnici, insa politia si autoritatile vad in el un terorist. Intr-o zi, acesta o rapeste pe Ragini (Aishwarya Rai) in timp ce calatorea pe un bac, cu intentia de a razbuna moartea surorii sale. Politia il vaneaza prin padurile din vecinatatea satului, in momentul in care a fost alarmata de Dev, sotul lui Ragini. Aflat pe fuga si haituit de autoritati, Beera ii dezvaluie povestea mortii surorii sale lui Ragini, incercand sa-si justifice gestul, si iese la iveala ca Dev, sotul acesteia, e implicat in acel act oribil.Si totul va conduce spre o confruntare finala intre cei doi rivali, unul incercand sa-si rcupereze sotia, si celalalt sa-si faca dreptate de unul singur, in fata unor autoritati impasibile si corupte.

O productie care ofera de toate: suspans, actiune, muzica buna si surprize. Interpretarea protagonistilor este de zile mari, iar regia – fenomenala. Un film ce nu trebuie lasat la o parte de fanii filmelor indiene. Vizionare placuta !

1 Comments

Post your comment

Solve : *
12 ⁄ 4 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.