poster-huabiao-editia-a-13-aMai mult de 100 de celebritati din lumea filmului chinez au participat, in urma cu o saptamana, la cea de-a 13-a editie a premiilor Huabiao, singurele premii din lumea filmului atribuite in China, intr-o ceremonie organizata la Beijing. Premiile au fost impartite unui numar mare de castigatori: Chen Kaige, regizorul lui „Forever Enthralled” si Feng Xiaogang, regizorul lui „The Assembly”, au castigat premiul de cel mai bun regizor chinez al anului 2009. Zhang Hanyu (The Assembly”) si Guo Jinglin („Yuan Longping”) au castigat premiul pentru cel mai bun actor chinez al anului, in timp ce premiul pentru cea mai buna actrita a revenit lui Zhang Ziyi („Forever Enthralled”) si lui Fan Zhibo („Emergency”).

jc-huabiaoIn acest an, pentru prima oara au fost acordate premii cineastilor chinezi din afara Chinei. John Woo a fost onorat cu premiul de Cel mai bun regizor chinez ce activeaza in afara Chinei pentru filmul epic de razboi „Red Cliff”. Donnie Yen si Shu Qi au primit premiile pentru cei mai buni actori chinezi ce activeaza in afara Chinei. Lansate in 1957, premiile de film Huabiao se tin, din 2005, bianual. Unul din invitatii de marca ai editiei din acest an a fost Jackie Chan (care si-a lasat mustata, dupa cum se poate observa din fotografia alaturata), atat in calitate de invitat care a decernat premii, cat si de participant la ceremonie. Premiile sunt considerate, pentru lumea filmului chinez, un echivalent al Oscarurilor americane.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
25 − 19 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.