In aceste zile au fost anuntati castigatorii celei de-a 28-a editii a Premiilor Fujimoto. Spre deosebire de premiile Academiei japoneze de film, premiile Fujimoto sunt acordate anual ca o recunoastere a meritelor producatorilor de film si regizorilor, in general persoanelor implicate in procesul de productie a unui film sau a unei animatii. Anul trecut, premiile au fost acordate producatorilor animatiilor sub franciza „Pokemon”, regizorului filmului „Megane” si producatorilor lui „Koizora”.

In acest an, premiul cel mare a fost acordat producatorului filmului „Okuribito”, Toshiaki Nakazawa, si actorului din rolul principal, Masahiro Motoki. Desi Motoki nu a fost producator al acestui film, acesta a fost implicat in procesul de planificare, spunandu-se chiar ca filmul s-a ridicat din propriile experiente ale actorului. Regizorul Shimako Sato a castigat premiul pentru debut pentru regia filmului „K-20: Kaijin Niju Menso Den”. Alte premii au fost acordate producatorului Masahiro Yasuda („Aruitemo Aruitemo”) si regizorului Takeo Kimura („Yume no Mani Mani”).

Articol realizat de Alin © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
21 − 14 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.