powerkids-posterDupa revenirea in prim plan a lui Tony Jaa, cu”Ong Bak 2″, poate al doilea cel mai asteptat film thailandez din 2009 este „Power Kids”. Care e secretul reusitei acestui film ? Scenariul extrem de captivant, scenele de lupta care uimesc pe oricine, in special ca e vorba de niste copii care sunt protagonistii lor, dar si interpretarea naturala si plina de perspective a unei noi generatii de copii-actori despre care, probabil, se va mai auzi in viitoare filme de gen. Nu in ultimul rand, filmul este produs de acelasi producator care a stat in spatele unor succese internationale ca „Ong Bak” si „Chocolate”, de departe cele mai de succes filme thailandeze din toate timpurile.

power_kids_01E un film la care s-a lucrat 4 ani inainte sa aiba, in sfarsit, premiera in martie 2009. Una din problemele cu care echipa de la filmari s-a confruntat a fost varsta protagonistilor, care spre finalul filmului sunt evident mai mari decat apar la inceputul lui. Filmul se numeste, in thailandeza, in traducere libera, „Cinci eroi dupa o inima”, nefiind vorba de o metafora, cum s-ar putea crede, ci de o inima adevarata care devine elementul in jurul caruia s-a construit scenariul. Partial, filmul a fost inspirat din evenimente reale petrecute intr-o provincie thailandeza, unde cu cativa ani in urma un spital a fost atacat si capturat de o grupare rebela. Nu ar trebui uitata contributia actorilor-copii, care au invatat artele martiale si, lucru demn de mentionat, si-au facut singrui unele cascadorii extreme de spectaculoase ! Nu in ultimul rand, pe langa actorii-copii debutanti, fanii il vor putea revedea pe Johnny Nguyen, protagonistul din productia vietnameza de succes „The Rebel”, intr-un rol despre care criticii spun ca a fost o risipa de talent: rolul de terorist fioros, care mai mult incaseaza pumni decat vorbeste.

power_kids_05Cu toate ca unii critici nu au primit prea bine aceasta productie mult asteptata, iar in Thailanda succesul de casa a fost, de fapt, un fiasco, distribuirea filmului in afara Thailandei a salvat investitia celor de la Sahamongkol Film. Dar nu mai trebuie sa mire pe nimeni acest lucru, in special ca industria de film thailandeza nu este una care sa aprecieze prea mult propriile productii, dovada ca primele 3 pozitii din box-office-ul din acest an sunt ocupate de producti Hollywoodiene. Thailanda e departe de respectul si sustinerea de care se bucura, din partea spectatorilor, filmele coreene sau cele japoneze in tara lor.

5 pusti orfani isi duc viata la o sala de box thailandez, unde de mici au invatat artele martiale de la un maestru. Jib, unul din acestia, sufera de o boala grava, necesitand un transplant urgent de inima. In timpul unei altercatii cu o gasca de cartier, starea lui Jib se inrautateste si ajunge la un pas de moarte. Si totusi, exista o speranta: un copil a ajuns in moarte cerebrala intr-un spital din Ratchaburee, iar inima lui pare a fi salvarea lui Jib. Insa inainte ca inima sa fie trimisa spitalului din Bangkok, unde se afla internat Jib, un atac al unei grupari teroriste duce la luarea de ostatici si la imposibilitatea trimiterii inimii in capitala. In conditiile in care transplantul trebuia facut in maxim 4 ore de la prelevare, cei 4 prieteni ai lui Jib se hotaresc sa mearga in Ratchaburee si sa intre singuri in cladirea spitalului controlata de teroristi, pentru a recupera organul vital proaspat prelevat.

Amuzant pana la lacrimi pe alocuri, „Power Kids” ofera nu doar un spectacol exploziv de actiune si arte martiale prestat de niste copii talentati, ci si o adevarata lectie de viata pentru oamenii maturi dominati de interese meschine in numele unor idealuri inguste. Fanii filmelor de actiune nu vor fi dezamagiti.

DETALII DESPRE CUM POTI VEDEA ACEST FILM SUBTITRAT IN ROMANA – IN SECTIUNEA „MEMBRU ASIACINEFIL„.

1 Comments

  1. Uneori adultii au multe de invatat de la copii dar aroganta varstei nu se inclina nici in fata inocentei.Filmul este placut si plin de sensibilitate.

Post your comment

Solve : *
10 × 7 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.