Episodul 13- „Intre viata si moarte”

Judecata vadit nedreapta a ministrilor provoaca reactia autodistructiva a „Bobului de fasole” deja  macinat de moartea fratelui sau. Vietile pictorilor nu mai valoreaza nimic, iar opozitia conservatoare triumfa.  Nu mai trebuie facut nimic pentru „cumintirea” Maiestatii Sale. Lupta s-a terminat inainte de a incepe. Nobilii isi trambiteaza victoria in casa negustorului de arta, in auzul neinsemnatei cantarete la gayageum care, ingrozita, afla ca pictorul cel mic va fi executat. Cu pretul catorva bijuterii, Jeong Hyang il mai poate vedea o data pe Yun Bok dar nu poate face nimic pentru el, iar maestrul Dan Won nu mai poate nici el decat sa-si jertfeasca mana care picteaza, pe altarul loialiatii pentru elevul sau. Gestul disperat al profesorului are efect. Regele il primeste si-i accepta explicatiile. Se vede acum ca in mod  intentionat, pictura era compromisa inainte de fi inceputa.
Desi furios de oportunitatea politica irosita, Regele accepta sa mai gandeasca subversiv, inca o data… si isi mai atribuie inca o mica victorie asupra guvernului si a Reginei Mama.

Prezentarea: iulianatotu – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
12 × 11 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.