asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

More Than Blue (2009)

Trimis de pe 20 Jun 20098 Comentarii

more-than-blue1O elegie scrisa de un poet, cea mai impresionanta melodrama coreeana a ultimilor ani, “More than Blue” sau, dupa titlul original “A Story Sadder than Sadness” (“O poveste mai trista decat tristetea”) e, in acelasi timp, o premiera in peisajul cinematografic asiatic: poetul Won Tae-yeon isi regizeaza propriul scenariu de film. A facut-o atat de bine incat filmul lui de debut s-a bucurat de un succes neasteptat: peste 3,5 milioane dolari incasari la box-office si o saptamana pe prima pozitie a podiumului. In rolul principal e starul din “Running Wild” sau “Fate”, Kwon Sang-woon si actrita din serialul “Save the last dance for me”, Lee Bo-young. Bugetul filmului a fost de sub 2 milioane dolari, ceea ce inseamna un profit obtinut din salile de cinematograf coreene de peste 1,5 milioane dolari. Cea mai mare parte a bugetului filmului s-a dus pe onorariul celor 3 vedete din rolurile principale. Rolul interpretat in film de Kwon Sang-woon l-a facut pe acesta sa mediteze asupra propriei sale casnicii: “Cred ca faptul ca sunt casatorit ma obliga sa ma gandesc mai profund la a interpreta partituri melodramatice. K (personajul interpretat de Kwon) isi infrunta cu curaj situatia dramatica de dragul iubirii, si cred ca as fi procedat la fel ca el daca as fi fost in pielea lui”.

K (Kwon Sang-woon) este un producator al unei emisiuni muzicale de succes la un post de radio. Cream (Lee Bo-young) este o textiera de succes, colega de servici si, in acelasi timp, prietena chiar dinainte de anii liceului a lui K. S-au intalnit in niste circumstante triste, s-au placut, iubirea lor a rezistat de-a lungul timpului, iar acum locuiesc impreuna. Se iubesc, insa iubirea lor pare a nu avea nici o sansa in momentul in care K afla ca este bolnav de cancer. Acesta ascunde adevarul de Cream si incearca sa faca in asa fel incat sa iasa din viata iubirii sale intr-un mod demn. In acest sens, ii cauta acesteia un partener ideal care, in opinia lui, sa-i poata oferi tot ceea ce el nu-i va putea oferi vreodata.

more-than-blue-2O poveste tulburatoare care aminteste de marele succes din 2004, “A Moment to Remember”. Filmul se ridica la nivelul acestei melodrame de neuitat, iar maniera in care povestea este prezentata, ca si surpriza din final demonstreaza o data in plus originalitatea scenariului. In ultimii ani, ritmul realizarii de melodrame a scazut, ca urmare a unei aparente epuizari a cererii pe piata coreeana a acestui gen de povesti; toate spuneau cam aceeasi poveste, iar la un moment dat, cand serialele de televiziune au preluat reteta acestor filme, cu greu mai puteai, ca realizator, sa obtii profit pe o piata suprasaturata. “More than Blue” era o productie de care cinematografia coreeana (aflata in plina criza) avea mare nevoie. Nu e vorba de o relansare a unui gen, ci pur si simplu de necesitatea acestui film de calitate, care sa duca la mentinerea imaginii cinematografiei coreene in topul cinematografiilor mondiale. Un film trist, care lasa in urma lacrimi dar si admiratie si demnitate umana, o productie care nu dezamageste ci doar confirma inca o data valoarea filmului coreean contemporan.

8 Comentarii »

 • FILM: Două poveşti triste de dragoste - una rusească şi alta asiatică | BLOG DE FEMEIE LIBERĂ a spus:

  […] Două filme de calibru, artă, nu jucărie. Mala Moskwa şi More Than Blue. […]

 • ema a spus:

  nota 10, perfect.

 • admin a spus:

  Perfectiunea in materie de melodrama coreeana o regasesti in “A Moment to Remember”. Ti-l recomand.

 • elena a spus:

  Si tristetea poate deveni o arta.Excelent.

 • elena a spus:

  A Moment to Remember ,o drama excelent realizata si interpretata,tema care se regaseste si in filmul The Notebook, tratate fiecare din alta perspectiva, dar la fel de grea lupta celor dragi cu o boala nemiloasa care iti rapeste persoane iubite.

 • liniuta a spus:

  o poveste simpla ,sensibila despre armonie, iubire ascunsa,sacrificiu suprem int-o lume efemera

 • nicole a spus:

  Un film superb.Cel mai frumos film pe care l`am vazut pana acum.:|

 • lawih a spus:

  cel mai frumos film 😐 … recomand multe servetele ….

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*