asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

MBC contestat, în urma recentei greve din televiziune

Trimis de pe 6 Jan 2009Fara comentarii

MBC (Munhwa Broadcasting Corp.) a mers prea departe folosindu-se de faptul ca este un post de televiziune cu mare audienta, care apartine publicului, ca mijloc de protest in lupta ei politica. Prin intermediul programelor sale de stiri si a talk-show-urilor politice, MBC ataca legea de reformare a industriei de televiziune, astfel incat sa isi justifice actiunile sale de protest. Angajatii MBC au primit o medie de 114 milioane woni salar pe an (circa 7.300 $ pe luna), inclusiv prime. Nu este nici o surpriza, in aceste conditii, faptul ca acestia doresc sa-si protejeze slujbele.

Pozitia lor este criticata de unii, deoarece MBC are pretentia sa fie considerata “o televiziune publica” insa la randul ei sustine ca “doar noi putem transmite cele mai corecte stiri”. Acestora li se imputa faptul ca si-au abandonat neutralitatea si obiectivitatea, pe care mereu o invocau pentru a-si mentine nepatata reputatia. MBC este postul de televiziune coreean local care din 2006 pana in 2008 a primit cel mai mare numar de sanctiuni publice -113 – de la Comisia Coreeana pentru Comunicatii. Aceasta pentru ca postul de televiziune a incercat sa dea impresia ca ar fi un post public. In realitate, postul de televiziune este controlat de puternicul sau sindicat, acesta fiind si motivul pentru care MBC este criticat ca pierzandu-si obiectivitatea.

Cu prilejul recentei greve, presedintele MBC spunea, intr-o declaratie publica: “Amandoua, atat sindicatul cat si compania ar trebui sa apere statutul MBC ca post public”, ca si cum ele ar sustine protestul. MBC este cunoscut in Coreea pentru stirile sale mai putin obiective, dar si pentru senzationalele k-drame, care sporesc veniturile din reclame. Proiectul de lege a declansat violente si in Parlamentul coreean.

Articol realizat de Alin © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*