Mai multe melodii ale cunoscutei formatii pop coreene Super Junior – precum “Bonamana”, “No Other”, “All My Heart” sau “Short Journey” au fost interzise de la distribuirea online de Ministerul Chinez al Culturii. Pe site-ul oficial al guvernului chinez, ministrul culturii a dat publicitatii o lista a unor melodii de acum inainte considerate ilegale a fi comercializate in China. Drept urmare, orice chinez cumpara unul din aceste cantece de pe un site de vanzari online, il descarca de pe internet, il asculta online – comite o ilegalitate. “Baidu”, cel mai mare motor de cautare de pe internet din China, care permite utilizatorilor inclusiv downloadarea de cantece, a indepartat deja sursele de descarcare a melodiei “Bonamana” si a scos melodia de la streaming-ul online. Toate site-urile web, inclusiv blogurile personale din China, trebuie sa stearga melodiile din lista anuntata inainte de 28 februarie 2011, in caz contrar urmand a se lua masuri legale.
Super Junior, cunoscuta drept una dintre cele mai numeroase trupe de baieti din lume (13 baieti), s-a creat in 2005. Anul trecut doar 10 membrii mai erau activi, unul satisfacandu-si stagiul militar obligatoriu, unul parasind compania SM Entertainment (ce a creat trupa), si unul alegand o cariera in lumea filmului (Kibum). In cei 5 ani de existenta, trupa a obtinut o multime de premii si a lansat mai multe hit-uri, dar s-a si remarcat prin crearea de grupuri mai mici care au inceput sa activeze in show-biz, in paralel cu activitatea din cadrul trupei mari. 12 membri ai formatiei au aparut in filmul lor de debut, “Attack of the Pin-Up Boys”, in 2007, iar “Wonder Boy” cantata de Super Junior a fost tema muzicala principala a filmului. Productia a fost un dezastru la box-office, insa cand a aparut pe dvd, vanzarile au explodat, atat in Coreea cat si peste hotare. Super Junior se alatura pe lista interzisilor in China interpretei k-pop Chae Yeon, cu 6 melodii interzise. Acestei liste se adauga si artisti non-coreeni, precum Christina Aguilera, Jay Chou, Wang Leehom, Koda Kumi sau Fahrenheit.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
22 ⁄ 11 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.