„Magadheera” este unul din blockbuster-urile anului 2009 din India. Vorbit in telegu (a treia limba ca numar de vorbitori din India – 74 de milioane de oameni din zona central sud indiana), filmul este regijat de S.S.Rajamouli, unul din cei mai cunoscuti regizori de la Tollywood (industria de film vorbit in telegu). Printre productiile sale anterioare de success se numara blockbusterul „Simhadri” (2003) si „Yamadonga” (2007). Pentru necunoscatori, filmele in telegu nu au in rolurile principale marile vedete de la Bollywood (filme produse in Bombay, in limba indiana), insa industria isi are propriile sale staruri. Ram Charam Teja interpreteaza rolul principal masculine, si desi se afla abia la al doilea rol din cariera, are o prestatie demna de laude. In rolul principal feminin apare frumoasa Kajal Aggarwal, o vedeta a filmelor in telegul si in dialectul tamil, „Om Shanti” si „Ganesh” fiind 2 din filmele cunoscute in care a avut rolul principal. „Magadheera” a avut un buget de 8,5 milioane dolari si beneficiaza de efecte speciale deosebite. Coloana sonora a fost compusa de M.M.Keeravani, un celebru compozitor indian a coloanelor sonore din peste 80 de filme indiene.

Filmul prezinta o poveste de iubire care infrunta secolele pentru a reveni la viata in toata splendoarea ei. In India secolului XVII, razboinicul Bhairava apara regatul in fata invadatorilor barbari, insa frumoasa printesa Mithravinda, de care se indragostise, ranita mortal, cade de pe o stanca. In semn de devotament pentru iubirea netarmurita ce i-a purtat-o, Bhairava se arunca si el in gol. 400 de ani mai tarziu, sufletul celor 2 eroi se reincarneaza in zilele noastre in doi tineri: Indu, fiica frumoasa a unui tata instarit, ajunsa la varsta maritisului, si Harsha, un tanar atras de cursele de motociclete. Intamplator, cei doi se intalnesc si, de la o simpla atingere, Harsha simte in suflet ceva familiar: iubirea stravechiului razboinic Bhairava fata de printesa Mithravinda. Cei doi se indragostesc (din nou), fara insa ca Indu sa realizeze ca este nimeni alta decat reincarnarea unei printese. Mai apoi, filmul muta actiunea inapoi in timp si spune povestea de iubire a celor doi eroi, finalul ei trist, urmand ca mai apoi sa ajunga la un deznodamant si in prezent.

„Magadheera” ofera aproape 3 ore captivante tuturor fanilor filmelor indiene, presarate cu fragmente muzicale care nu au cum sa nu impresioneze prin perfectiunea cu care au fost lucrate si prin bogatia si prospetimea de idei a scenaristilor. India se dezvaluie in toata frumusetea ei intr-o poveste aproape clasica de iubire care invinge timpul, spusa pe intelesul tuturor (uneori poate chiar prea naiv), care nu are cum sa nu atinga sufletul cinefililor. Intr-o oarecare masura, filmul aminteste de marele succes al lui „Jodhaa Akbaar”, iar aceasta nu poate decat sa constituie o invitatie spre delectare cu un film indian reusit.

1 Comments

  1. Nu cunosc nimic despre producatorul acestui film Geetha Arts, stiu insa ca regizorul-director S. Rajamouli este departe de a reusi sa se impuna cu ceva pe piata cinematografica.
    Foarte slab filmul nu atat ca story cat ca efecte, scene de lupta.

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>