M.W. a fost unul din cele mai asteptate si reusite filme japoneze ale anului trecut. Nu a avut un succes extraordinar la box-office (incasari de 6,4 milioane dolari), insa povestea filmului a fascinat o multime de iubitori de manga din Japonia si intreaga lume. Scenariul a fost adaptat de Tesuya Oishi, scenaristul celor 2 filme „Death Note”, dupa capodopera manga a lui Osamu Tezuka, „M.W”. Tezuka este autorul a numeroase manga, dintre care cele mai celebre – Astro Boy si Dororo – au fost si ecranizate pe marele ecran. Transformarea benzilor desenate ale maestrului intr-un live-action avea ca scop marcarea a 80 de ani de la nasterea acestuia. Criticii sunt de parere ca acest live-action reflecta mai mult decat fidel manga originala, fiind un succes cinematografic al Japoniei contemporane. Cu toate ca regizorul Hitoshi Iwamoto debuteaza cu un film pentru marele ecran – pana acum regizand doar seriale japoneze – (si ce film !), acest lucru nici nu se observa. Camerele folosite la filmarea lui „M.W” sunt diferite de cele specifice filmelor japoneze (care de obicei redau imaginile intunecat, lipsite de culoare), iar daca pe generic nu ar aparea actori japonezi, ai spune ca vizionezi o productie de prima mana de la Hollywood. Din acest punct de vedere realizarea este extraordinara, iar imaginea, scenariul si coloana sonora reusesc sa captiveze secventa cu secventa. In rolul principal apare Tamaki Hiroshi, cunoscut fanilor j-doramelor din serialul „Nodame Cantabile”.

In timpul razboiului din Golf, Japonia a permis desfasurarea pe teritoriul ei, de catre americani, a unui proiect secret ce viza crearea unui gaz mortal cunoscut sub numele „MW”. In urma unui accident, gazul s-a scurs si a ucis instantaneu o mare parte din populatia insulei unde se desfasura proiectul. Guvernul japonez a intervenit in vederea musamalizarii incidentului, lichidand fizic sau reducand la tacere intreaga populatie a insulei. 2 baieti, insa, au reusit sa scape. La 16 ani de la incident, unul este preot catholic la o biserica de la periferia Tokyo-ului, iar celalalt a reusit sa ajunga un angajat apreciat in sistemul bancar. Insa cei doi pun la cale un plan diabolic de lichidare a celor care au comandat masacrarea populatiei pe insula.

Un thriller palpitant, plin de actiune si spectaculozitate, ce ofera in fapt reteta succesului hollywoodian intr-un stil aparte. Hiroshi Tamaki, care il interpreteaza pe Michio Yuki, personajul diabolic al filmului, a slabit mai multe kilograme in timpul filmarilor, capatand o infatisare aproape scheletica, iar efectul asupra spectatorului e unul puternic. Una peste alta, o productie originala ce nu trebuie scapata.

2 Comments

  1. Felicitari pt. filmele difuzate pe acst site,pe care dealtfel le urmaresc constant si astept pe aceasta cale,cu nerabdare sa devin un membru de nadejde al acestui site.

    Cu respect Sorin Ciobanu

  2. As vrea sa devin si eu membru AsiaTeam dar am vazut ca deocamdata nu mai acceptati membri. Imi puteti da un email cand „redeschideti portile”

Post your comment

Solve : *
22 ⁄ 11 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.