Pe platforma marina de extragere a metanului hidrat, echipa unita Nord/Sud isi desfasoara in cele mai bune conditii activitatea de cercetare. Scopul ei este extragerea din adancuri a metanului hidrat in vederea transformarii acestuia intr-o sursa de energie care sa asigure Coreei independenta in materie de energie timp de un secol. Totul pe fondul tentativei politice a celor doua tari de unificare intr-o singura tara. Insa in colectivul de pe platforma nu lipsesc momentele tensionate, mai tot timpul pornite de la o presupusa atitudine sfidatoare a celor din Sud fata de colegii din Nord. In urma unui astfel de moment, tensiunea atinge cote maxime, iar agentii din Nord si cei din Sud, care au misiunea de a asigura securitatea cercetarii, isi scot pistoalele din teaca si le indreapta unii impotriva celorlalti. La mijloc se interpune doctorul Suh, din gura caruia iese un mare adevar: “Daca va scoateti armele, linia care aproape a disparut, linia care diviza Nordul si Sudul, devine tot mai clara.”
In tot acest timp, eforturile politice in vederea unificarii Peninsulei dau roadele mult asteptate. Cu doar 6 luni inaintea alegerilor prezidentiale, Presedintele sud-coreean il invita pe Liderul Suprem nord-coreean la un Summit istoric, in Seul. Acesta urma a marca definitivarea unificarii Peninsulei. Ocazia pare ideala pentru Presedintele sud-coreean, care face publica descoperirea si exploatarea metanului hidrat extras de la 500 m adancime din mare, si care urmeaza a fi prelucrat si transformat in energie electrica printr-o tehnologie secreta al carui creier este nimeni altul decat doctorul Suh. Presa da aproape sigura recastigarea alegerilor de catre actualul presedinte, care ajunge sa stea foarte bine in sondaje datorita acestor initiative apreciate de coreeni. Insa de la sediul CIA pentru Asia de Est soseste un mesaj de alerta cu totul neasteptat: un numar mare de forte militare nord-coreene se indreapta spre Zona Demilitarizata. Si asta in conditiile in care granitele celor doua tari sunt deja deschise, accesul dintr-o tara in alta fiind liber.

Prezentarea: cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
16 ⁄ 8 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.