Dorinta lui Kim Hyeongdo de a descoperi adevarul din spatele evenimentului descris de guvernatorul provinciei Gangneung, Lee Hyeongwoo, este cu atat mai mare cu cat zidul tacerii si acuzatiile de tradare incep sa ameninte viata celor doi. Astfel, eroul nostru paseste intr-o lume diferita de cea a oamenilor simpli, unde intrigile, dorinta de manipulare si exploatarea punctelor slabe sunt tabieturi obisnuite si extrem de frecvente. Bunul simt si respectul sunt masti ale unor oameni ingrozitori si lipsiti de scrupule. Pana si legatura dintre mentor, guvernatorul Lee Hyeongwoo si discipolul sau, ofiterul Kim Hyeongdo e folosita in scopuri mizerabile. Cu toate piedicile intalnite in drum, incapatanatul ofiter de investigatii isi continua planul prin care vrea sa dovedeasca nevinovatia unui barbat si sa dezlege itele presupusului complot impotriva regelui Joseonului.

Pas cu pas, ora dupa ora, necunoscutul si inaccesibilul munte cu cinci piscuri isi dezvaluie secretele bine pazite de o unitate speciala. Lumina cea mare nu e altceva decat o „corabie zburatoare” a carei aparitie a fost consemnata in toata lumea cunoscuta, incepand de la tarmurile oceanului Atlantic pana la tarmurile asiatice ale marelui ocean Pacific. Tot in acea zi de sfarsit de august, marele astronom italian Galileo Galilei a prezentat autoritatilor venetiene una din marile sale descoperiri: primul telescop din lume.

Care e definitia adevarului? Trebuie sa existe o concordanta intre gandurile noastre si mediul inconjurator? Cine poate sa garanteze ca ceea ce vad ochii nostri e real si palpabil, ca poate fi cunoscut si mai apoi controlat ?

Prezentare realizata de ionicar – Asia Team Romania

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>