asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

În ciuda previziunilor, filmul coreean şi-a depăşit condiţia în primele 6 luni din 2009

Trimis de pe 19 Aug 2009Fara comentarii

filmul-coreean-in-20091Cu tot declinul industriei cinematografice coreene, anuntat inca de anul trecut, prima jumatate a anului 2009 aduce vesti bune pentru filmul coreean. KOFIC (Consiliul Coreean de Film) a anuntat recordurile inregistrate la box-office, primele 6 luni ale acestui an aducand filmelor incasari mai mari cu 4,7% decat perioada similara a anului trecut. Acest lucru s-ar traduce printr-o crestere cu 72 milioane de bilete cumparate in plus fata de perioada similara a anului trecut, incasarile de la box-office ducand la rasturnarea recordului anterior inregistrat in acelasi interval, in 2006. E un lucru foarte important, deoarece anul 2006 a marcat un crescendo in industria coreeana de film si o perioada pe care unii o considera “anii de aur” ai filmului coreean, in special sub aspectul cresterii inregistrate la capitolul incasari.

speedy-scandal-secventa-2Vestile sunt si mai bune daca e san e referim strict la industria coreeana de film. Productiile autohtone au inregistrat o crestere la box-office in detrimentul filmelor americane, al caror procent de vizionare a scazut, in primele 6 luni ale acestui an, de la 54% la 45%. Cu un procent de 44,7%, filmele autohtone se situeaza aproximativ pe aceeasi pozitie cu filmele hollywoodiene. Acest lucru se datoreaza in mare parte a doua productii autohtone, care au adus incasari cu totul neasteptate: documentarul independent “Old Partner” si comedia “Speedy Scandal”. La acestea se adauga “A Frozen Flower”.

Lucru demn de remarcat, aceste vesti vin pe fondul recentului anunt al scumpirii biletelor de intrare la cinematograf in cadrul principalelor retele de cinematografe din Coreea. Preturile au crescut de la 7 la 8.000 de woni (6,3 dolari), filmele autohtone aducand mai mult de jumatate din vanzarile de bilete in aceasta prima jumatate a anului.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*