Hwang Jung-min si gestul sau extraordinarA fost dezvaluit faptul ca indragitul actor coreean Hwang Jung-min, vedeta filmului de mare succes „Ode to my Father”, a facut un gest pe care putine vedete din ziua de azi l-ar face. Acesta a renuntat la stimulentele financiare ce-i reveneau de pe urma filmului „Ode to my Father” in favoarea staffului de productie ce a lucrat de dimineata pana seara pentru finalizarea cu bine a acestui proiect. Pe 25 iulie, asociati ai filmului au declarat ca „Hwang Jung-min a primit recent stimulente financiare din partea companiei de productie JK Film pentru succesul de box-office „Ode to my Father”, iar acesta a dat banii inapoi intregului staff de productie al filmului.” Conform aceleiasi surse, „un bonus echivalent a mii de dolari a fost impartit intre membrii staffului. Filmul s-a descurcat extraordinar de bine, insa consideratia fata de stafful cu care a lucrat e una speciala, pentru el.”

Bonusul a fost un mare dar primit de membrii echipei ce a realizat cot la cot cu Hwang Jung-min acest minunat film. In special in lunile fierbinti de vara, efortul sutelor de persoane ce vegheaza ca intreg procesul de productie sa decurga bine si sa faca astfel incat termenele sa nu fie depasite e unul uneori supraomenesc. Cum o vom arata intr-un articol viitor, distributia bugetului unui film e inechitabila cand vine vorba de rasplatirea membrilor staffului (cameramani, sunetisti, masinisti, scenografi, soferi, personal ajutator), care sunt intotdeauna ultimii platiti (si de obiei si cei mai prost platiti din intreaga echipa de productie). Sumele cele mai mari merg spre vedetele filmului, si coboara valoric, ca intr-o piramida, catre baza, care o reprezinta profesionistii din culise pe care publicul nu ajunge niciodata sa-i cunoasca (numele lor e doar un amanunt neimportant de pe generic, care de obicei prinde sala de cinematograf in timp ce se goleste), dar fara a caror munca astfel de succese nu se pot naste. Gestul lui Hwang Jung-min e unul fara precedent in lumea filmului coreean, demn de toata lauda, dar care atrage totodata atentia asupra inechitatii din industria filmului coreean.

„Ode to my Father” a avut premiera in Coreea in decembrie 2014, avand intr-un scurt timp un succes neasteptat la box-office datorita subiectului sau sensibil ce a atins sufletele a milioane de coreeni, devenind cel de-al doilea cel mai vizionat film coreean din toate timpurile cu aproape 14 milioane de bilete vandute in 2 luni de rulare in cinematografe.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
26 ⁄ 2 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.