Hanurile si hotelurile au jucat un rol crucial in viata calatorilor, inca din cele mai vechi timpuri. Primii oameni care au inceput sa calatoreasca au fost negustorii si cei care mergeau in pelerinaj religios. Ei au folosit primii casele oamenilor ca sa ramana peste noapte, dar cu timpul hanurile de mici dimensiuni au aparut ca o afacere, oferindu-le hrana si adapost. Desi majoritatea hanurilor originale au fost distruse de elementele naturii sau nu sunt altceva decat ruine, totusi exista un hotel care a rezistat testului timpului si a fost o gazda primitoare pentru turisti in ultimii 1300 de ani, Hoshi Ryokan.

Ryokan (han traditional japonez), a fost fondat, potrivit unor documente vechi, in anul 718 d.Hr si are o istorie lunga de aproape 1300 de ani. Ceea ce este chiar mai uimitor este faptul ca acesta este condus de descendenti ai primilor proprietari, dupa 46 de generatii! In afara de faptul ca este cel mai vechi hotel din lume, este si una dintre cele mai vechi companii care opereaza in mod continuu.

Ryokan a fost fondat atunci cand Taicho Daishi – unul dintre cei mai mari profesori de buddhism din istoria Japoniei – a urcat Muntele Hakusan, un munte sacru si izolat. In timp ce dormea, dupa inceperea exercitiilor de meditatie, spiritul muntelui Hakusan i-a aparut in vis si a vorbit cu el despre un izvor subteran cu ape fierbinti si puteri miraculoase de vindecare situat in satul Awazu la 20-24 de km de la baza muntelui. El a fost sfatuit sa calatoreasca in acel loc minunat si, cu ajutorul satenilor, sa descopere acel izvor fierbinte care ar vindeca oamenii de orice boli. Taicho a facut ceea ce zeitatea a poruncit si a descoperit comoara despre care oamenii satului Awazu nu stiau ca exista. El a sfatuit bolnavii sa se scalde in apele magice ale primaverii. Vestea efectelor curative ale apelor din Awazu s-a raspandit in toata tara si oamenii au calatorit spre acest loc in speranta ca ar putea sa se vindece de propriile boli.

Apoi, Taicho Daichi a poruncit dicipolului sau, Garyo Hoshi, sa construiasca un pavilion din lemn la locul izvorului care va servi oamenii pentru totdeauna. Acesta a fost momentul in care a inceput afacerea familiei Hoshi. Chiar daca pastreaza aspectul unui Ryokan (han), acesta s-a extins si a evoluat de-a lungul timpului. In prezent acesta poate gazdui 450 de persoane in 100 de camere spatioase . Cele patru cladiri ale Ryokan Hoshi sunt denumite in functie de cele patru anotimpuri din Japonia: Shinshun no Yakata (cladirea primaverii timpurii), Haru no Yakata (cladirea de primavara), Natsu no Yakata (cladirea de vara) si Aki no Yakata (cladirea de toamna), in speranta ca va aduce fericire oaspetilor lor. Fiecare camera din hotel poarta un nume care defineste un sezon in haiku japonez.

Situat intr-un cadru fermecator, Ryokan Hoshi a sfidat timpul si a ramas in continuare unul din hotelurile de top ale Japoniei, apele termale fiind inca pretuite in vindecarea unor boli si eliberarea de stress.

Mai jos puteti vedea un clip cu un alt Ryokan celebru din Japonia, Onsen Kanayamaen, din orasul Fujiyoshida, Ryokan situat la poalele celebrului munte Fuji

Articol realizat de Doina Ghirca – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>