asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

Hong Gil Dong (2008) – episodul 18

Trimis de pe 9 Mar 2010Fara comentarii

Cu cat ne apropiem de punctul culminant al serialului, cu atat conflictul care a fost construit treptat si secvential se va amplifica. E semnul unei confruntari decisive intre fortele implicate. In acelasi timp vom descoperi secretele unor personaje si sensurile unor fapte de neinteles initial.

Lumea, ca suma a tuturor lucrurilor care exista si a celor care se presupune ca exista, devine scena unui proces de schimbare si inlesneste aparitia unui erou exceptional, capabil de sacrificiu. Altruismul sau este egalat si completat in mod firesc de catre Yi Nok, un posibil simbol si factor de implinire pentru orice barbat. In fata mortii, majoritatea oamenilor devin vrednici de mila si de nerecunoscut, asemeni unei miresme care se transforma din ceva placut intr-un iz respingator.

Intr-un serial care promoveaza in mod eficient valorile si principiile unei societati supuse unei realitati imediate, aparitia  unor elemente inexplicabile si curioase demonstreaza complexitatea si varietatea mijloacelor umane de exprimare. Astfel, cu buna stiinta descoperim o lume demna de celebrul ganditor si scriitor roman M. Eliade. Daca cineva nu stie sau a uitat de inchipuirile capabile sa inspaimante pana si un elefant, atunci sa fie pregatit de interventia fantasticului in lupta pentru dreptatea sociala. Personajele care au aparut pana acum in Hong Gil Dong aveau o lipsa mare si importanta. Aceea de a duce la capat un lucru, indiferent de consecinte. Subiectul acestui episod a generat personaje caracterizate printr-o darzenie care ne va aminti de celebra Vitoria Lipan, o femeie dotata cu o inteligenta rara si o vitalitate nebanuita. Drumul ei spre adevar si razbunare va fi reconstituit aproape cu fidelitate, dar in varianta coreeana si cu specificul culturii din peninsula.

Pana la urma, acest episod este (va fi) o alegorie a mortii sau a drumului spre moarte.

PREZENTARE realizata de ionicar (c) www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*