“Higanjima” este un horror japonez pe tema vampirilor, ce a avut premiera mondiala la Festivalul de film de la Pusan, in octombrie 2009. In fapt, este vorba de o coproductie japonezo-coreeana regizata de cunoscutul regizor coreean Kim Tae-gyun (Crossing, A Millionaire’s First Love), care abordeaza un cu totul alt subiect decat al filmelor cu care si-a obtinut celebritatea. In rolul principal apare actorul japonez Dai Watanabe, nimeni altul decat fiul mult mai celebrului Ken Watanabe. Filmul este inspirat dintr-o serie manga intitulata “Higanjima-Insula Vampirilor”, devenita celebra in anul 2003 de cand s-a lansat. Pana in prezent s-au scos 31 de volume, si inca continua sa fie publicata.

Filmul este un horror modern si are la baza o manga japoneza; un tanar liceean, Akira(Hideo Ishiguro) isi cauta fratele mai mare, Atsushi( Dai Watanabe), disparut in urma cu doi ani. Intr-una din zile este abordat de o tarara atragatoare, Rei( Asami Mizuwaka) si afla ca fratele lui este pe o insula secreta Higanjima( Insula Echinoctiului), insula stapanita de un grup de vampiri a caror lider este Miyabi( Koji Yamanoto).
 Akiro merge pe insula impreuna cu un grup de prieteni, fiind condusi acolo de catre tanara Rei care se dovedeste a juca la doua capete.Cei doi frati se reintalnesc si grupul lor se lupta in mai multe randuri cu vampirii; ei primesc un ajutor neasteptat de la grupul localnicilor neinfectati reuniti in Rezistenta si condusi fiind de Maestru- un tip misterios mascat. In final cei doi frati trebuie sa se lupte cu liderul-vampir Miyabi….

0 Comments

Post your comment

Solve : *
21 + 5 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.