asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

“Gonjiam: Haunted Asylum” rescrie istoria filmului horror coreean

Trimis de pe 27 Apr 2018Fara comentarii

Filmul de groaza realizat cu buget redus, “Gonjiam: Haunted Asylum”, este pe punctul de a deveni un film cu adevarat notabil.

Filmul ce pare un documentar, are in distributie actori debutanti si descrie povestea a sapte tineri ce viziteaza un spital de psihiatrie abandonat. Productia a devenit numarul unu la box-office-ul coreean, reusind sa adune peste zece milioane de dolari in prima saptamana de rulare, devenind primul film de groaza ce reuseste sa adune cel mai repede peste un million de cinefili, in ultimii zece ani.

Gonjiam este numele unui orasel din Gwangju, provincia Gyeonggi, unde se afla Spitalul de Boli Mintale Namyang. Locul este recunoscut in realitate printre cautatorii de fantome si alti doritori de senzatii tari, fiind selectat de CNN ca una din cele sapte “cele mai de speriat locuri din lume”.

Filmul a fost desconsiderat la vremea lansarii, pentru ca a avut premiera in aceeasi zi cu filmul stiintifico-fantastic “Ready Player One”, al lui Steven Spielberg si cu un thriller coreean, “Seven Years of Night”. Dar datorita fanilor genului a atins o performanta nu usor de egalat pentru un film de groaza in care nu joaca actori cunoscuti.

Regizorul Jung Bum-shik, care a regizat in 2007 si filmul de groaza “Epitaph”, spune ca “Gonjiam: Haunted Asylum” este un gen de “horror experimental”. Pentru a creste senzatia audientei, filmul pare o filmare livestraming pe You Tube. 90% din film a fost filmat chiar de catre actori care au folosit camere pentru scene de actiune si alte tipuri speciale de camera de filmat pentru a explora misteriosul loc. Spre deosebire de alte filme de groaza, s-a eliminat muzica de fundal si efectele sonore, folosindu-se sunetele ambientale reale ale locului.

“Generatia tanara se bucura de continut pe telefoanele inteligente. Pe You Tube putem sari peste descrierile lungi sau povestile interminabile. Pentru a ne concentra pe elementele experimentale, am recreat platorul de filmare foarte aproape de spitalul abandonat si am minimalizat efectele sonore”, a declarat regizorul.

Bazandu-se pe legendele locale si povestile celor ce au vizitat spitalul abandonat, filmul urmareste povestea unei echipe ce se ocupa de un show de groaza pe internet si care planuieste sa difuzeze live imagini din interiorul spitalului. Pentru a atrage cat mai multi privitori, cei din spatele show-ului aranjeaza cateva locuri prin spital care sa-i sperie pe cei din echipa, dar cu cat se aventureaza in vechea cladire abandonata, incep sa aiba experiente la care nu se asteptau.

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*