asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

Future X-Cops (2010)

Trimis de pe 26 Apr 2010Fara comentarii

Despre “Future X-Cops” s-a vorbit mult inca de la stadiul de pre-productie, atat pe asiacinefil.com, cat in general in media din Hong Kong. Periodic soseau vesti de pe platourile de filmare, unde cativa ziaristi aveau privilegiul de la vedea pe Regele Divin Andy Lau imbracand sofisticatul costum de super politist al viitorului. Aceste stiri nu au facut decat sa aprinda imaginatia fanilor, iar faptul ca acesta urma a fi primul SF realizat de chinezi dupa tehnologii de ultima ora nu putea decat sa tina pe toata lumea pe jar. Intre timp, Jeffrey Lau a luat-o inaintea realizatorilor lui Future X-Cops si a scos “Kung Fu Cyborg: Metallic Attraction”, insa la data la care acest proiect demara, cel al lui Jeffrey Lau nu era inca conturat. Asta s-a datorat perioadei relativ lungi de post-productie, datorita numeroaselor efecte speciale care impanzesc aproape fiecare scena din film.

Jing Wong

Filmul este regizat de veteranul Jing Wong – 96 de filme la activ ca regizor, 145 de scenario scrise (!) si 133 de filme produse (sau co-produse) pana in prezent. Intre succesele sale recente se numara “I Corrupt all Cops” sau “Kung Fu Mahjong”. Distributia este de zile mari. Andy Lau revine pe marele ecran dupa aproape un an de absenta dintr-un rol principal (anteriorul sau rol principal a fost in Look for a Star). Iar interpretarea este de calitate, asa cum ne-a obisnuit. Apoi, in jurul lui roiesc doua personaje feminine fermecatoare: Fan Bingbing (“Wheat”, “Bodyguards and Assassins”) si Barbie Hsu (“Kung Fu Chefs”, “Connected”). Starul serialelor taiwaneze “Devil Beside You” si “Why Why Love”, Mike He, isi gaseste si el loc intre atatea vedete. Iar daca il mai adaugam pe Fan Siu-Wong (celebrul adversar al lui Ip Man din filmul biografic) si pe actrita copil Xu Jiao (ce a aparut in CJ7 dar si in Mulan, interpretand-o pe micuta Mulan) realizam ca avem in fata un casting de nota 10. Scenariul e departe de a fi original, filmul putand fi considerat un amestec intre “Terminator” (ideea intoarcerii in timp si a confuntarii dintre cyborgi si oameni) si “Artificial Intelligence” (ideea robotilor cu chip uman care influenteaza vietile oamenilor). Tinand cont de lipsa de experienta a cineastilor chinezi in materie de filme SF, la mijloacele disponibile (tehnice, financiare) realizarea inseamna o autodepasire a lor. Un astfel de film ar fi costat la americani de la 50 de milioane in sus, fata de cel 20 de milioane de dolari investite de realizatorii chinezi, cu actori de prima mana cu onorarii respectabile.

In anul 2080, doctorul Masterson, inventatorul panourilor solare ce pot incorpora suficienta energie incat omenirea sa nu mai cunoasca crize energetice, este invitat la inaugurarea unei expozitii pe tema “Relicve nedescoperite ale dinastiei Tang”. Fortele de siguranta, insa, afla de un plan de asasinare al doctorului, pus la cale de cei ale caror afaceri cu energie au fost falimentate de inventia sa. Pentru implinirea acestui plan sunt trimisi mai multi cyborgi. Kidd (Andy Lau) este seful fortelor de politie care se ocupa de siguranta doctorului, reusind sa dejoace atentatul. In paralel cu atacul cyborgilor cineva reuseste sa sustraga fisiere despre proiectul secret al calatoriei in timp. In conditiile esuarii planurlui de ucidere al doctorului, devine vitala intoarcerea in timp in anul 2020 pentru protejarea vietii viitorului doctor. Insa nu doar Kidd se intoarce in timp, ci si… cyborgii care au supravietuit misiunii esuate de la expozitie.

Filmul per ansamblu este o comedie, aspectul de science-fiction fiind unul colateral, desi peste tot vezi efecte speciale naucitoare. Daca vezi filmul ca pe o comedie menita a te destine, partea de science-fiction este doar un desert dulce. Dar daca vrei sa incepi masa cu desertul si sa te limitezi la el, raportandu-te la superproductiile americane cu bugete de 2-3 ori mai mari, risti sa ramai doar pe jumatate satisfacut. Filmul asiatic, in esenta lui, se adreseaza trairilor umane si exprimarii sentimentelor, cu accentul pus pe interpretarea actorilor si scenariu. Cine doreste altceva, niciodata sa nu caute un film asiatic; totul paleste in fata acestor reguli nescrise ale acestei cinematografii. Un film simpatic, placut de urmarit, cu umor discret de situatie si cu o intriga consistenta. Si nu in ultimul rand cu surprize, care urmeaza sa el descopere fiecare in parte.

SUBTITRARE IN LIMBA ROMANA – AICI

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*