Cinematografia din Singapore a cunoscut un mare succes in acest an. Filmul „My Magic” regizat de Eric Khoo a avut performanta de a fi nominalizat la Cannes. Acesta este primul film din Singapore nominalizat la prestigiosul Palm D’or, iar performanta este cu atat mai mare cu cat filmarile au durat doar 9 zile, iar bugetul alocat a fost de doar 200.000 $ Singapore (circa 280.000 $ US). S-ar putea spune ca momentul de apogeu al cinematografiei din micul stat asiatic a fost atins la sfarsitul acestei primaveri, cand o sala cu peste 2.000 de spectatori de la Cannes a aplaudat in picioare indelung „My Magic”, la incheierea proiectiei.

Filmul, vorbit in tamila si in engleza, este o drama despre instrainarea unei relatii dintre un tata si un fiu. Filmul a strans peste 4.000 de voturi din intreaga lume pentru a fi putut intra in selectia festivalului, unde regulile sunt foarte stricte. Desi filmul nu a castigat nici un premiu, acesta a reusit sa atraga atentia si datorita distributiei, in rolul principal fiind distribuit debutantul Bosco Francis, de meserie iluzionist. „My Magic” este dovada vie a faptului ca se pot face filme de calitate cu actori debutanti, cu un buget foarte mic si in doar cateva zile. In anii anteriori, cunoscutul regizor coreean Kim Ki duk a stabilit niste veritabile recorduri, filmand 3-Iron in 16 zile si castigand 6 premii internationale cu el, sau Real Fiction, filmat intr-o singura zi, fara nici un fel de duble !

0 Comments

Post your comment

Solve : *
26 × 19 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.