Filmul coreean „Elbowroom” a fost invitat oficial sa participe la cea de-a 39-a editie a Festivalului International de Film de la Rotterdam, care a debutat astazi, in Olanda. „Elbowroom” va fi prezentat in cadrul sectiunii „Bright Future” a festivalului, o sectiune in afara concursului dedicata prezentarii creatiilor regizorilor promitatori din intreaga lume. Filmul, care a fost regizat de independentul Ham Kyoung-rock prezinta conditiile inumane de viata ale persoanelor handicapate.

Fondat in 1972, festivalul de la Rotterdam e considerat unul din cele mai mari festivaluri de film europene, dupa Cannes, Venetia si Berlin, fiind supranumit „Sundance-ul Europei”. In acest an, filmul coreean „Paju” regizat de o femeie – Park Chan-ok – a fost ales sa deschida festivalul. De-a lungul timpului, mai multe filme coreene au castigat „Tiger Award” la festival: in 1997 – „The Day a Pig Fell Into the Well”, in 2003 – „Jealousy is my Middle Name” si anul trecut „Breathless”.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
12 − 2 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.