my-love-from-the-stars china“My Love From the Star” a inceput sa fie difuzat in mod oficial si in China pe 29 ianuarie, insa astazi a fost dezvaluit faptul ca finalul serialului a fost editat, dupa ce a existat o discutie in acest sens la nivel local. Finalul serialului difuzat de Anhui STV in China a fost editat, acesta sfarsindu-se cu protagonistul Do Min Joon (Kim Soo Hyun) scriind tot ce se intampla pe parcursul episoadelor sub forma unui roman, pentru a i-l da lui Cheon Song Yi ( Jun Ji-hyun). “My Love From the Star” e o comedie romantica ce spune povestea unui extraterestru, Do Min Joon, ce a trait pe pamant din perioada Joseon, si care sfarseste prin a se indargosti de o actrita de top din zilele noastre, Cheon Song Yi. Dar Do Min Joon are o perioada limitata de timp ramasa sa o petreaca cu Song Yi inainte de a trebui sa se intoarca inapoi acasa, undeva in univers.

Serialul, care initial a fost difuzat de postul coreean SBS din decembrie 2013 pana in februarie 2014, a intors pe dos China, site-urile de vizionare online inregistrand un adevarat record de vizualizari in aceasta tara, de aproape 4 miliarde de vizualizari (aceasta insemnand o mdie de aproape 200 milioane vizualizari pe episod). In ciuda popularitatii din mediul online, serialul nu a putut fi difuzat la un post chinez de televiziune deoarece nu a reusit sa treaca diverse conditii si reguli impuse de autoritatile de specialitate. Iata ca dupa 2 ani de la difuzarea in Coreea, serialul a ajuns in sfarsit sa fie difuzat la un post tv chinezesc. Totusi, in comparatie cu continutul mai liber din mediul online, continutul materialului difuzat la tv e supus unui pachet strict de reguli, valabile pentru orice film sau serial difuzat. Spre exemplu, extraterestrii si fantomele sunt tabu, astfel ca Do Min Joon, care initial e un extraterestru, a fost cosmetizat de autoritati, schimbandu-i-se statutul in cel de… scriitor. De asemenea, daca in Coreea serialul a avut 21 de episoade, in China va avea 30 de episoade, desigur mai scurte ca durata. Compania de productie coreeana a declarat: „Deoarece am predat drepturile de difuzare partii chineze ca un intreg, nu mai avem controlul asupra editarii povestii sau duratei episoadelor. Totusi, le-am predat episoadele asa cum au fost difuzate, asa ca nu vor fi multe lucruri ce le vor putea edita.”

S-a vorbit chiar de lansarea unui film omonim in China, insa acest efort a fost blocat din acelasi motiv, regulile stricte legate de continutul materialelor difuzate. China continua sa uimeasca, dupa celebrul scandal de acum un an cu serialul istoric „Empress of China”, o productie autohtona, ce a fost editata la greu pentru a putea fi difuzata conform acelorasi reguli impuse de autoritatile de reglementare.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.

0 Comments

Post your comment

Solve : *
14 − 5 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.