Dong Yi este chemata urgent la Biroul de Muzica, pentru a i se citi un edict din partea Biroului Proprietatilor in care e numita insotitoare la Palat, si in cadrul acestuia, ca investigatoare la Biroul de Investigatie. Veste trezeste valva in Palat, si mai ales la Curtea Femeilor. Faptul a o sclava e facuta doamna nu s-a mai intamplat de secole, si pesonalul Biroului de Investigatie, format numai din femei inteligente apartinand clasei nobile e scndalizat si gata sa protesteze. Acest protest ajunge la regina, care, fiind conducatoare suprema a Curtii Femeilor, e singura in masura sa anuleze numirea. Se fac presiuni uriase asupra reginei, de catre regina-mama si doamnele din Biroul de Investigatie, dar regina e neclintita: numirea e definitiva, calitatile fetei indreptatind prezenta ei printre investigatoare. Numai regina stie insa ca indeplinea o rugaminte: insusi regele i-a cerut sa semneze numirea si de aceea nu are de gand sa o anuleze.

Dong Yi o viziteaza pen doamna Jang, pentru a-i multumi, convinsa ca ea e singura ei sustinatoare, si aceasta o asigura de sprijinul ei, in ciuda indoielilor fetei. Fata nu stie ca numirea ei face parte dintr-un plan pe care doamna Jang il tese incet, si ca de fapt reprezinta mijlocul prin care aceasta testeaza reactiile Curtii.

Si prima incrucisare de sabii simbolice intre regina si doamna Jang se intampla curand…

0 Comments

Post your comment

Solve : *
29 + 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.