Mil Bon afla de faptul ca Printul Gwang Pyeong se afla la templul Chong Ji in Gae Sung, unde indeplineste o misiune secreta ordonata de Rege. Aici urmeaza a se imprima pe hartie instructiunile de folosire a alfabetului creat de Rege, un fel de prima “gramatica” a limbii coreene. Pyong e trimis sa lichideze aceasta tentative, iar Printul Gwang Pyeong e luat prizonier, in timp ce ceilalti apropiati ce-l ajutau in misiune au fost ucisi. Bon Won ajunge fata in fata cu Printul, insa faptul ca a existat aceasta tentativa si mai ales ca prima carte ce urma a fi imprimata era “Viata lui Budha” l-a scos din minti pe acesta. In fata lui, Regele si-a incalcat promisiunea de protejare a confucianismului. Drept urmare, Printul e ucis si trimis intr-un cufar lui Lee Do. Ciuma care era pe cale sa se raspandeasca – noul alfabet – de aceasta data a fost stavilita. In timp ce Regele isi plange fiul disparut, Chae Yun tine mai mult un monolog in fata Regelui, exprimandu-si in termeni duri dezamagirea fata de acesta si fata de faptul ca nu tine cu adevarat la popor, alfabetul lui urmand a proteja in continuare clasa nobiliara.
Reactia Regelui la crima atroce comisa de Mil Bon e una dura. Intai de toate trebuie ca cineva din putinii oameni de incredere ai Regelui sa-si assume misiunea secreta de a raspandi alfabetul si literele in popor. Aici exista o problema, caci orice iesire din Palat nu doar ca era observata de spionii Mil Bon, dar si periclita serios viata respectivei persoane ce si-ar fi asumat periculoasa misiune. Cuprins de furie oarba, Regele convoaca Sfatul si jura ca aceasta crima va fi pedepsita. In consecinta, Jo Mal Saeng e insarcinat cu anchetarea acestui caz, primind mana libera sa procedeze cum crede de cuviinta. Revenind la metodele de actiune din vremea raposatului Lee Bang Won, Jo Mal Saeng ramane fidel principiului “nu te increde nici in cel de langa tine, caci poate acesta e cel mai mare tradator”. Ca urmare, cele ami apropiate persoane ale Regelui, in mod cu totul neasteptat, sunt aruncate in temnita una dupa alta… Iar Regele pare a fi innebunit !

Prezentarea: cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>