Breath a fost nominalizat pentru Palme d’Or la festivalul Filmului de la Cannes din 2007, concurand cu 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, in regia lui Cristian Mungiu. Premiul, cum bine stim, fiind castigat de acesta din urma. Cu toate acestea, „Breath” reprezinta unul din cele mai importante filme ale lui Kim Ki-duk, simplu, direct si impresionant.
Yeon este o tanara gospodina neglijata de sotul sau, care se lupta cu singuratatea si depresia. Jin este un criminal, condamnat la  moarte, care se afla pe “coridorul mortii”, dar care se teme de executie, incercand de mai multe ori sa se sinucida. Cazul sau e puternic mediatizat, aceasta permanenta mediatizare TV insinuandu-se in subconstientul lui Yeon.
Descoperind ca sotul ii este infidel. Yeon, fara a mai judeca limpede, merge la inchisoarea unde este incarcerat  Jin. Dandu-se drept o veche prietena, reuseste o prima intalnire cu Jin. Dar acesta nu este prea dispus sa colaboreze. Spre surprinderea lui Jin, Yeon nu renunta, venind iar si iar la aceste intalniri, decorand vorbitorul de fiecare data cu peisaje reprezentand un alt anotimp. De fiecare data este imbracata cu haine specifice, cantand un cantec despre anotimpul prezentat. Fara a rosti vreun cuvant, Jin incepe sa colaboreze, astfel ca intre cei doi se infiripa o relatie, descoperita in cele din urma de infidelul sot. (Prezentarea: mi – asiacinefil.com)

Nume film: Breath
An: 2007
Tara: Coreea de Sud
Gen: Drama
Regia: Kim Ki-duk
Cu: Chen Chang, In-Hyeong Gang, Jung-woo Ha
Durata: 84 minute
https://www.imdb.com/title/tt0901475/

VIZIONARE ONLINE:

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>