asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » FILME INDIENE

Cocktail (2012) – despre prietenie şi iubire în stil indian

Trimis de pe 21 Jul 2017Fara comentarii

Cocktail 2012 poster“Cocktail” (2012) e al doilea film al unui tanar si promitator regizor indian, Homi Adajania. Acesta a debutat in 2006 cu drama psihologica “Being Cyrus”, un film indian vorbit in totalitate in engleza, in care protagonist era cunoscutul Saif Ali Khan. Sase ani mai tarziu, in “Cocktail”, a reluat colaborarea cu Saif Ali Khan, ce e protagonistul masculin al productiei romantice in care incearca sa le cucereasca pe Deepika Padukone (Piku, Chennai Express) si pe debutanta Diana Penty (model, a carei prestatie in acest film i-a adus o nominalizare la Premiile Filmfare pentru Cel mai bun debut feminin). Deepika Padukone a fost laudata de critici pentru prestatia ei, considerata cea mai reusita a carierei de pana atunci (ulterior a aparut in Piku, unde si-a depasit performantele actoricesti anterioare), castigand 3 premii si avand o multime de nominalizari. Productia a fost un important succes la box-office, obtinand incasari de 1,7 milioane dolari in ziua premierei. Intr-un final, “Cocktail” a obtinut 12 milioane dolari incasari in India si 4,5 milioane dolari din strainatate. Mai trebuie spus ca echipa de productie a acestui film e in linii mari identica cu cea de la o alta productie de succes din 2009, “Love Aaj Kal” (Love Nowadays), in care protagonisti au fost aceeasi Deepika Padukone si Saif Ali Khan.

Cocktail poster 2Povestea are in centrul ei un playboy, Gautam (Saif Ali Khan), un tip aratos ce flirteaza in cautarea unor distractii de o noapte. Gautam isi incearca norocul cu Meera (Diana Penty), pe care o cunoaste pe aeroportul din Londra, unde aceasta tocmai sosise din India cu sotul ei. Spre surprinderea lui, e refuzat de aceasta, ce ii spune ca e maritata. Dar cum mai e soarta… Meera in scurt timp e lasata balta de sotul ei, ce ii spune fara menajamente ca a luat-o de sotie din interes financiar. In timp ce isi plangea soarta, e vazuta de Veronica (Deepika Padukone), o tanara ce locuieste singura, ce primeste lunar un cec gras de la tatal ei ce ii permite sa duca o viata lipsita de griji in Londra. Veronica, impresionata de drama lui Meera, o accepta pe aceasta sa locuiasca un timp cu ea, iar intre cele doua se leaga o prietenie. Dar intr-una din seri, iesind la un club, cele doua dau peste… Gautam, iar Veronica are o aventura cu acesta. Problemele apar cand parintii conservatori ai lui Gauntam apar, iar mama acestuia nu o agreeaza pe mult prea moderna Veronica. Pentru a iesi din incurcatura, Guantam o prezinta mamei sale pe Meera drept prietena lui, doar ca lucrurile se incurca astfel si mai tare…

Cocktail secventa 1Filmul urmareste clasica tema bollywoodiana a unui triunghi amoros, insa vestea buna e ca, spre deosebire de alte productii similare, cei 3 protagonisti ajung sa stie care pe cine iubeste destul de devreme, in desfasurarea povestii, nefiind exploatat un punct culminant sub acest aspect. Povestea de iubire, asa cum e ea, exploreaza evolutia sentimentelor personajelor, care treptat descopera ca dincolo de flirt, dorinte si pasiuni sunt vulnerabile la sentimente. Si asa realizeaza ce inseamna “iubirea adevarata”, odata cu constientizarea propriilor calitati.Firul narativ nu pune accentul pe construirea unei chimii intre personaje, care se cunosc accidental si interactioneaza in anumite limite. Povestea avanseaza firesc, fara a irosi prea mult timp pe evidentele si inevitabilele elemente specifice unei povesti de iubire. Previzibil, inconsistent si conventional, “Cocktail” ofera un umor specific ce se imbina perfect cu romantismul, transformandu-l intr-o productie ideala de urmarit de catre publicul feminin. Deepika Padukone impresioneaza din nou, aratand atat latura vulnerabila a personajului Veronica cat si cea indrazneata. Un film romantic placut si relaxant, chiar daca nu iese cu nimic in evidenta fata de alte productii similare indiene.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate de echipa Creative Media pentru asiacinefil. Operator subtitrare cinema HD.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*