Daca in 2009 televiziunile coreene au depasit asteptarile cu cateva seriale precum „Boys over Flowers” sau „My Wife is a Superwoman”, in care s-a investit putin insa al caror succes a fost asigurat de prestatia si sarmul personal al actorilor principali, in 2010 producatorii pentru micul ecran pregatesc inca un an plin de povesti inspirate din istorie, cu scenarii captivante.

In 2010, 3 canale de televiziune vor calatori inapoi in timp in special in perioada dinastiei Joseon (1392-1910). SBS va difuza „Jejoongwon”, un serial cu stil despre primul „spital” modern din timpul Regatului Joseonului. Yeon Jeong-heon din „East of Eden”si „Daddy Long Legs” va interpreta un medic inteligent si bogat pe nume Baek Do-yang, in timp ce Park Yong-woo din „My Scarry Girl” va interpreta primul chirurg din istoria Coreei. Han Hye-jin, intepreta feminina principala din” Jumong” va juca rolul primei femei doctor din istoria Coreei. Datele istorice indica faptul ca la „clinica” Jejunwon „medicii” au ingrijit o multime de oameni bolnavi, indiferent de statutul social in ierarhia societatii coreene a acelor timpuri. Actinea este plasata in 1885, iar serialul, de 36 de episoade, este difuzat de postul SBS incepand cu 4 ianuarie 2010 pana in luna mai. Iata si un trailer al serialului.

KBS va prezenta in 2010 3 seriale diferite bazate pe tema „nobletea obliga”, zugravind figuri istorice celebre ce si-au pus viata in slujba unor idealuri nobile. Primul din ele este „The Reputable Family”, ce face o monografie a familiei Choi, o familie de slujitori celebra in Gyeongju acum 300 de ani. Titlul serialului, in coreeana, inseamna de fapt „Un slujitor nobil”. In rolurile principale au fost distribuiti Cha In-pyo (cu un rol memorabil in „Crossing” sau „Hanbando”) si Han Go-Eun, insa in care veti regasi o multime de figuri cunoscute din alte seriale traduse deja in romana (gen Iljimae sau Yi San). Filmul prezinta zbuciumul unei familii, regulile si disciplina din sanul ei care i-au asigurat supravietuirea in anii tulburi ai regatului Joseonului. Serialul a inceput sa fie difuzat de KBS1 pe 2 ianuarie 2010, si are 16 episoade.

La incheierea difuzarii lui, va urma un nou serial de epoca intitulat „The Merchant, Kim Man-deok”, ce marcheaza revenirea in prim plan a actritei Lee Mi-yeon in rolul unui curajos negustor din timpul epocii Joseon. Filmul va prezenta viata lui Kim Man-deok (1739-1812), care si-a donat toate bunurile fermierilor sarmani de pe insula Jeju. E primul rol intr-un serial pentru Lee dupa 3 ani de pauza, si primul ei serial de epoca la 8 ani dupa „The Last Empress”. Serialul va rula la televiziunea KBS incepand din martie 2010.

In sfarsit, cel de-al treilea mare serial de epoca al anului viitor difuzat de KBS va fi o poveste despre luptatorul pentru independenta Lee Hoe-young (1867-1932). In momentul in care Coreea a fost invadata de Japonia, Lee si-a donat toate economiile si s-a mutat in China pentru a ridica o scoala. Aici a antrenat soldati si invatati care mai tarziu au condus armata coreeana la numeroase victorii obtinute la inceputul secolului XX. A murit in inchisoare, torturat de armata japoneza. Inca nu se stie o data exacta a inceperii difuzarii serialului, nici detalii suplimentare nu au fost dezvaluite presei, insa foarte probabil va fi serialul toamnei anului 2010, in Coreea.

VA URMA

Articol realizat de cris999 (c) www.asiacinefil.com

4 Comments

  1. nu as dori sa fiu prea subiectiv insa cred cu mare placere ca aceste filme istorce si nu numai sunt cu mult ma frumosoase,din toate punctele de vere, deci mai bune si ai frumoase decar cele americane. acolo ced ca publicitatea e cea care vinde flmul in rest foarte multe din ele sunt lamentabile. filmele coreene au viata in ele,ceea ce multe alte filme nu au. urmaresc cu mult interes acest gende filme. pacat ca la ni se dau asa de putine.
    am cuvinte numai la superlativ in ceea ce priveste filmul, capodopera, FURTUNA LA PALAT.
    EXTRAORDINAR.

  2. In prezent urmaresc Jejoongwon si The slave hunters si pot sa spun ca merita sa fie vizionate, in special primul. Abia astept sa inceapa Dong Yi si multe altele…

Post your comment

Solve : *
16 × 29 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.