Filmul regizorului japonez Yoshihiro Fukagawa, o adaptare a „Byakuyakou” (cu Maki Horikita si Kengo Kora) a fost ales pentru a fi proiectat in cadrul editiei a 61-a din acest an de la Festivalul International de film de la Berlin, ce se va desfasura intre 10 si 20 februarie. Filmul va fi prezentat in sectiunea „Panorama” a festivalului, ce prezinta „realizari noi ale unor regizori binecunoscuti”. In 2010, „Parade” a lui Isao Yukisada a fost prezentat la aceeasi sectiune si a castigat unul din premiile juriului FIPRESCI. „Byakuyakou” e bazat pe romanul omonim al lui Keigo Higashino, care in 2006 a fost ecranizat pentru micul ecran intr-un serial in care au aparut Takayuki Yamada si Haruka Ayase. Filmul va avea premiera in Japonia pe 29 ianuarie.

Pe langa „Byakuyakou”, filmul lui Takahisa Zeze, „Heaven’s Story” (ce ruleaza acum in cinematografele japoneze) va fi prezent la festival in sectiunea „Forum”. In 2009, „Love Exposure” al cunoscutului Sion Sono a castigat 2 premii dupa ce a fost prezentat in aceasta sectiune. In mod suprinzator, „Heaven’s Story” e chiar mai lung decat „Love Exposure” (filmul are aproximativ 4 ore si 18 minute, in comparatie cu cele 3 ore si 57 de minute ale lui „Love Exposure”).

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
20 + 8 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.