Filmul de debut al lui Wu Zun, „Butterfly Lovers„, promovat intens, a avut incasari destul de slabe pentru pretentiile producatorului, in Taipei, incasarile nedepasind 1.000.000 $. Filmul a inselat asteptarile intregii echipe ce a participat la realizarea acestui film, incasarile din Taipei de pe seama sa neacoperind nici macar cheltuielile de publicitate si de promovare. Intr-un mod cu totul neasteptat, „Butterfly Lovers” a rulat doar 2 saptamani in cinematografele din Taipei, dupa care incasarile au scazut atat de mult incat abia a reusit sa stranga 970.000 $.

Criticii de film considera ca filmul nu este unul extraordinar, din contra, unii mai duri sunt de parere ca „Butterfly Lovers” a fost o mare dezamagire. O buna distributie si o poveste clasica foarte cunoscuta in Asia a fost pusa prost in scena, realizarea neridicandu-se la nivelul asteptarilor fanilor – atat a cartii, cat si a actorilor. Pentru necunoscatori, „Butterfly Lovers” e un fel de „Romeo si Julieta” in varianta chinezeasca, un film inspirat dintr-o legenda chinezeasca despre tragica poveste de iubire a doi indragostiti din timpul dinastiei Jin. In 1994, Tsui Hark a realizat o ecranizare dupa aceasta legenda, „The Lovers”, care a beneficiat de mai multe nominalizari la Festivalul de film de la Hong Kong. Recent, in 2004, s-a realizat o versiune chinezeasca animata a acestui film, iar in 2007 o televiziune din China a realizat un serial de televiziune pe baza legendei. Filmul din 2008, cu Charlene Choi si Wu Zun, desi a beneficiat de o serioasa promovare, insisi actorii principali fiind prezenti la lansarea filmului in mai multe tari Asia, in Taipei a avut incasari de 970.000 $, in Hong Kong, pana in prezent, de doar750.000 $, iar in China, probabil ca urmare si a politicii autoritatilor in privinta filmelor care ruleaza in cinematografe, acesta a obtinut cele mai numeroase incasari: peste 4,3 milioane dolari pana in prezent.

0 Comments

Post your comment

Solve : *
36 ⁄ 18 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.