asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

Brothers (Hing Dai) (2007)

Trimis de pe 21 Oct 2008Fara comentarii

Producţie: Hong Kong, 2007
Gen: Action / Drama
Regia: Sung Kee Chiu
Distribuţia: Kiu Wai Miu, Eason Chan, Yi Huang

 

Ultimele 2 săptămâni ale lunii octombrie 2007 au adus filmului “Brothers“, în Hong Kong, încasări de peste 2,5 milioane $, filmul aflându-se pe primul loc în preferinţele spectatorilor în intervalul 18 octombrie – 1 noiembrie. Acest lucru nu trebuie să mire, atâta timp cât filmele de acţiune sunt “specialitatea casei” în Hong Kong, iar într-unul din rolurile principale este distribuit Andy Lau. Şi totuşi, aruncând o privire asupra box-office-ului din Hong Kong pe anul 2007, foarte rar observi vreun film “de-al casei” în fruntea topurilor săptămânale, ceea ce sporeşte cu atât mai mult meritele realizatorilor acestui film. Că am amintit de Andy Lau, calităţile de cântăreţ ale acestuia sunt cunoscute, deja, de toată lumea. Melodia principală de pe coloana sonoră a filmului este interpretată de însuşi Lau şi colegul lui de la filmări, un alt actor cunoscut în Hong Kong, Eason Chan.

 

Yiu (Kyu Wai Miu, cunoscut din “Operation Undercover” sau “Blood Brothers”) şi Shun (Eason Chan) sunt doi fraţi ai unui tată cu afaceri în lumea interlopă. Crezând în puterea călăuzitoare şi în influenţa zodiacului şi a stelelor, acesta apelează la un maestru, pentru a-i prezice viitorul. Apelul la strămoşi, pe această cale, îi prezice 20 de ani de prosperitate şi noroc, care se vor sfârşi brusc. Pentru a răspunde voinţei strămoşilor, cei doi fii sunt separaţi de mici: mezinul, mai timid, este trimis în America, iar fiul mai mare rămâne să-i calce pe urme tatălui. Trec 20 de ani şi destinul se împlineşte: tatăl este victima unui atac al unui ucigaş plătit, iar acest lucru îi readuce împreună pe cei doi fraţi. Mezinul a ajuns un specialist IT în SUA, în timp ce fratele mai mare a preluat afacerea aflată la limita legalităţii, a tatălui său. Acest incident, însă, va declanşa un război (psihologic) în sânul mafiei din Hong Kong, iar poliţia (Andy Lau are un rol atipic, de ofiţer de poliţie arogant şi insensibil) încearcă liniştirea apelor prin arestări şi înscenări.

Un film excelent, cu o tensiune graduală, inteligent gândit, în care nu se va vedea doar acţiune explozivă ci şi lucruri mai subtile, precum cele redate în filme ca “Infernal Affairs” sau “Election“. Andy Lau şi, în general, braţul “lung” al legii poate crea, în acest film, dezgust, lăsând cale liberă spectatorului să se ataşeze de personajele interlope şi să se coalizeze cu una din cele două tabere care se înfruntă sub ochii poliţiei. Vizionare placută tuturor pasionaţilor acestui gen!
Subtitrare în limba romana

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*