asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

Bad Blood (2010)

Trimis de pe 7 Mar 2010Fara comentarii

Dennis Law, unul din producatorii lui “Election”, si regizorul lui “Fatal Contact”(2006) si “Fatal Move” (2008) revine cu o noua productie exploziva, “Bad Blood”. Filmul insista, ca si in celelalte realizari anterioare, pe explorarea vietii unei organizatii de falsificatori de bani, deci a lumii interlope din Hong Kong si a transformarilor sale inerente pe fondul luptei pentru bani si suprematie. De aceasta data actiunea este la maxim, iar scenele de lupta beneficiaza de supravegherea si ideile celebrului Li Chung-Chi (cunoscut si ca Nicky Lee), omul din spatele scenelor de lupta din filme ca “Legendary Assassin”, “Lethal Ninja”, Fatal Contact”, “Invisible Target” sau “Vengeance”. La acest capitol filmul este ireprosabil ca realizare. Scenariul este, insa, punctul slab al lui. Lucrurile se leaga repede, insa totul este previzibil sau aproape previzibil, asemeni unei productii hollywoodiene de gen. Mai mult, se pare ca tot mai des regizorii din Hong Kong preiau elemente specifice filmelor americane (yachturi, jet ski-uri, modele de eroi etc), fapt ce duce la pierderea originalitatii si farmecului acestor productii.

Un grup de detinuti reuseste sa scape de sub escorta politiei chineze, luand ostatice doua femei. In scurt timp se dovedeste ca acestia sunt parte a unei periculoase organizatii care se ocupa cu contrafacerea de bani. Seful Familiei, Andy, este capturat de politie si executat in public. Iniante de a muri, acesta lasa un testament in care isi imparte averea legala stransa de-a lungul vietii. Este testamentul care va schimba viata Familiei si a companiei pe care aceasta o detine. Este ales un nou lider, insa in scurt timp lupta pentru averea lui Andy si pentru putere ajunge sa-i invrajbeasca pe toti membrii Familiei. Cineva incepe sa-i ucida, pe rand, fara crutare… Cine se ascunde in spatele acestor crime infioratoare si ce urmareste acea persoana ?

Simon Yam are o prestatie de calitate, insa se pare ca in ultimul timp este tot mai mult cooptat pentru roluri negative (in Storm Warriors a fost din nou personajul negativ). De aceasta data e personajul cel mai putin negativ dintr-o lume… negativa prin excelenta. Bernice Liu, cre din personaj secundar devine, cu o rasturnare de situatie, protagonista, dovedeste nu doar ca arata bine si ca fizic, si ca stapanire a artelor martiale, ci si ca e o actrita foarte talentata, care intra perfect in rolul personajului interpretat. Desigur, nelipsitul Suet Lam apare si in acest film in rolul unui avocat, inca un rol pe care nu l-a mai avut in filme anterioare (a fost ofiter de politie in Tactical Unit, un adjutant al eroilor in “Storm Warriors”, interlop intr-o multime de filme, asasin platit in “Assassins”, dar niciodata… avocat !) Cu o asemenea distributie si cu scene de lupta senzationale, filmul nu poate fi decat unul agreabil. Din pacate nu unul iesit din tipare, din cauza scenariului mai putin inspirat. Pentru fanii filmelor de actiune filmul va fi cam ce isi vor dori. Dar cam atat. Lipseste sclipiciul.

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*