asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

April Snow (2005)

Trimis de pe 21 Jan 2010Fara comentarii

Dupa memorabilele drame “Christmas in August” si “”One Fine Spring Day”, scenaristul si regizorul Hur (Heo) Jin-ho regizeaza “April Snow”. Filmul nu a fost un succes extraordinar in Coreea, insa pretutindeni in Asia filmul a adus castiguri importante la box-office producatorilor. In septembrie 2005 ne aflam la doar un an de la Winter Sonata, serialul melodramatic care a schimbat fata filmului coreean. Starul din aceasta melodrama, inegalabilul Bae Yong-joon a acceptat acest rol intr-o poveste simpla, cucerind definitive sufletul intregii Asia. “April Snow” e considerat unul din filmele care a contribuit enorm la nasterea si raspandirea “Valului Coreean” (Hallyu) in toata Asia, confirmand popularitatea de care se bucura Bae la acea vreme. Partenera lui Bae din acest film a fost o actrita pe val in acel moment, Son Ye-jin, vedeta dintr-o serie de drame romantic sau melodrame de succes: “A Moment to Remember”, “Crazy First Love”, “Lovers Concerto” sau “The Classic”. Cu un asemenea cuplu si cu un regizor care a impresionat cu “Christmas in August” (despre care se vorbeste pana si astazi, la peste un deceniu, ca despre un film de referinta al cinematografiei coreene contemporane), “April Snow” nu avea cum sa fie un esec.
    
In-soo (Bae Yong-joon), un specialist in jocuri de lumini la spectacolele muzicale live, pare a avea o viata personala fericita alaturi de sotia lui. Totusi, intr-una din zile, sotia lui este implicata intr-un accident de circulatie si ajunge in coma la spital. Intamplarea face sa afle ca sotia lui a fost adusa la spital impreuna cu un barbat necunoscut, ajuns si acesta in coma. La spital o cunoaste pe sotia barbatului, iar in scurt timp un adevar uluitor pentru amandoi iese la iveala: cei doi aflati in coma se cunosteau din timpul facultatii si aveau o relatie extraconjugala. Intre cei doi soti inselati se produce o apropiere, insa sentimentele reciproce ale acestora sunt asemeni zapezilor din aprilie, care se topesc inainte de a putea straluci. Si totusi, asa cum rar ninge in aprilie, iubirea lor are si rara sansa sa se implineasca. Ce va decide destinul ?

Interesant e ce a declarat insusi regizorul despre povestea din propriul sau film. Intrebat daca ceea ce cele doua personaje principale au experimentat a fost sau nu iubire, acesta a raspuns evaziv: “Sper ca au putut fi fericiti”. Relatia lor si modul in care este construita, de la impartasirea aceleiasi drame emotionale pana la lupta cu propriul destin sunt lucruri care nu pot continua usor. Insa regizorul a dorit sa lase spectatorul sa isi puna intrebari legat de ipoteticul lor viitor. E un lucru interesant al acestui film. Un alt lucru interesant e ironia adulterului, modul in care acest gen de relatii “interzise” se dezvolta intr-o relatie “normala”, dupa o formula pe care regizorul incearca sa o statueze. Relatia dintre cei doi “infaptuitori” ai adulterului e ceva de la care nici unul, nici celalalt nu se poate infrana, nefiind condusi spre acest deznodamant de vreun sentiment care sa poata fi explicat. Adulterul lor e unul particular, urmandu-si propriile reguli. Bae explica, legat de sentimentele pe care personajul sau trebuia sa le aiba ca “nu se poate abtine sa nu se simta atras de sotia altuia, cu toate ca niciodata nu reuseste sa isi dea seama daca aceea este sau nu iubire.”

Cu siguranta veti descoperi singuri raspusnurile la toate aceste intrebari si dileme ale protagonistilor vizionand acest film remarcabil. O traducere pe masura pentru un film care cu siguranta ii va delecta pe toti fanii lui Bae Yong Joon si ai dramelor de calitate.

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*