asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » ASIA TEAM ROMANIA

Aladin (2009)

Trimis de pe 14 Dec 20091 comentariu

aladin“Aladin” este o ecranizare moderna a basmului clasic cu acelasi nume, in care povestea este adusa intr-un prezent la randul sau imaginar. Este o tentativa indrazneata a regizorului Sujoy Ghosh, care aduce in prezent un basm arhicunoscut, cu ajutorul unor efecte vizuale fara prezedent in industria bollywoodiana. Cu tot acest efort si cu toata viziunea novatoare, criticii sunt de parere ca acesta a esuat in scopul sau: emotional, povestea romantica e zero, iar scenariul e sec si plicticos. In ciuda acestor lipsuri, plusul in acest film e adus de prestatia actorilor: superstarul Amitabh Bachchan in rolul Geniului este sublim. Ritesh Deshmukh se potriveste perfect rolului tanarului adolescent ratat Aladin, avand un rol perfect interpretat, in timp ce Sanjay Dutt, interpretul personajului negativ, este in mare forma. In rolul principal feminin, debuteaza pee crane Miss Sri Lanka 2006, Jaqueline Fernandez, care are o prezenta scenica superba, fiind nu doar atractiva ci si foarte expresiva.

Aladin Chatterjee traieste intr-un oras fictiv din India contemporana. El este un orfan terorizat inca din copilarie de banda unui anume Kasim. In sa in viata lui apare o anume Jasmine, care ii da un alt curs acesteia in momentul ii care ii da o lampa fermecata, ale carei puteri sunt identice celei arhicunoscute din basmul Aladin. Lampa il aduce in viata lui Aladin pe Geniu (Amitabh Bachchan), un star rock de pe vremuri disperat sa-i indeplineasca lui Aladin 3 dorinte, pentru a-si incheia contractul cu lampa fermecata. Dar totul ia o turnura neasteptata cand apare la orizont adevarata amenintare, fostul Geniu al lampii, Stapanul Inelului. Cu ajutorul lui Jasmine, Aladin si Geniul colaboreaza impreuna pentru a invinge Stapanul Inelului.

In ciuda parerilor negative ale criticilor, care oscileaza intre “Aladin esueaza sa incante” si “Aladin e o deceptie”, filmul ofera peste 2 ore agreabile in compania unor actori bine cotati, care dau proba talentului lor, a unor imagini bine editate si a unor efecte speciale fara precedent in India. Coloana sonora, ca de obicei, incanta, Amitabh Bachchan facand duet cu mai multi interpreti indieni. O productie de vizionat in familie, ideala pentru deconectare.

1 comentariu »

  • cinefil HD a spus:

    O poveste frumoasa luata din basme combinata cu putin umor si actiune a facut ca acest film sa fie destul de interesant si placut.
    Chiar putin diferit de obisnuitele filme indiene, si povestea in sine este interesanta…merita vazut

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*