Blockbuster-ul chinezesc dezastru “Aftershocks” ar putea fi calificat drept filmul anului in China in 2010. Iar extinderea calificativului la nivelul intregii Asia nu ar fi un lucru exagerat. In China continentala, filmul a avut in ziua premierei incasari de peste 5 milioane de dolari, mai mult decat a avut “Avatar” in ziua premierei in China ! Cu incasarile de peste 90 de milioane de dolari, “Aftershocks” a devenit cel mai de succes film chinezesc din toate timpurile. Filmul a dominat si box-office-ul din Taiwan, saptamani bune la rand. Regia productiei care in 135 de minute a rescris istoria filmului chinez este semnata de apreciatul Feng Xiaogang, cel care de la “Assembly”(2007) si “If You Are The One”(2008) nu a mai regizat nimic, dedicandu-se acestui proiect grandios pe care il avea in minte de mult timp. Acum, si mijloacele tehnice i-au permis realizarea lui. Actorii sunt complet necunoscuti, insa au o prestatie exceptionala, impresionand pana la lacrimi audienta.

Tangshan, China, 1976. Yuan Ni si sotul acesteia duce o viata deloc lipsita de greutati intr-un mic apartament din Tangshan, crescandu-si cu multa dragoste cei doi gemeni, frate si sora, Fang Deng si Fang Da. Dar intr-o seara, pe neasteptate, un cutremur devastator distruge din temelii orasul Tangshan, lasand in urma 240.000 de vitcime in ceea ce avea sa fie cea mai mare tragedie din istoria Chinei postbelice. Cei doi copii sunt prinsi sub daramaturi, iar mama are de facut o alegere imposibila, sub presiunea momentului. Decizia va avea sa influenteze nu doar existenta ei viitoare, ci si a restului familiei sale.Filmul urmareste destinul acestei familii pe durata a 3 decenii, pana in zilele noastre, prezentand consecintele tragice si urmarile acestei rani deschise nu doar pentru istoria Chinei, ci si a intregii omeniri.

Un film de o mare incarcatura emotionala, inspirat din cea mai mare tragedie postbelica din istoria Chinei. O realizare de exceptie, plina de realism si dramatism ce trebuie sa fie o lectie de la care intreaga omenire are de invatat. O noua capodopera cinematografica venita din China, tradusa in premiera absoluta in Romania de Asia Team Romania. Vizionare placuta !

0 Comments

Post your comment

Solve : *
21 + 2 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.