the-good-downloader-campaniaActorii Ahn Seong-gi si Park Joong-hoon (din recentul „Haeundae”) au devenit co-presedinti ai comitetului campaniei „Bunul downloader”. Acestia s-au alaturat popularei echipei de actori si actrite din Coreea care au promovat o campanie nationala impotriva downloadurilor ilegale de pe internet. 12 vedete si-au alaturat deja fortele pentru aceasta campanie voluntara, intre acestia aflandu-se Song Kang-ho („Thirst”), Kim Ha-neul („My Girlfriend is an Agent”), Sin Min-ah sau Ha Ji-won. Actorii s-au deplasat in tara purtand tricouri inscriptionate cu mesajul campaniei, „Sunt un bun downloader”.

Ceea ce este remarcabil legat de aceasta campanie e faptul ca aceasta nu se desfasoara sub forma unor presiuni personale ale celor implicate care sa isi propuna „sa punem capat odata downloadurilor ilegale”. Din contra, este vorba de o campanie pozitiva, in masura a incuraja downloadurile legale. Aceasta metoda de abordare a fost aleasa dupa ce s-a constatat ca tacticile anterioare au esuat in a schimba comportamentul userilor, in conditiile in care downloadurile ilegale de pe internet sunt intr-o continua crestere.

park-joong-hoon-12Conform Consiliului Coreean de Film, 65,3% din subiectii anchetei au raspuns, in 2005, ca este ilegal sa descarci de pe internet un film gratuit, 56,6 % in 2006, 46,8% in 2007 si 42,8 % in 2008, ceea ce indica o directie descendenta in ultimii 3 ani. Mai mult de jumatate din persoanele intervievate nu au recunoscut ca downloadul gratuit de filme este ilegal, recunoasterea ilegalitatii sale fiind in descrestere. Mai mult decat atat, in cei 3 ani de analiza, piata downloadurilor ilegale s-a extins. De aceea unii chiar sustin ca downloadurile ilegale (ajunse in 2006 la jumatate din valoarea downloadurilor legale de pe internet) sunt mult mai amenintatoare pentru industria coreeana de film decat reducerea ponderii filmelor autohtone din cinematografe. Pirateria de pe internet (in conditiile in care 75% din populatia Coreei este legata la internet) afecteaza cultura si arta, incluzand nu doar industria de film, ci si industria de inregistrari, publicare si difuzare la radio si televiziune. De aceea se impun masuri speciale in vederea incurajarii si pretuirii downloadurilor legale. Aceasta este, in opinia mass-media din Coreea, primul pas spre a transforma tara intr-una avansata cultural, creand un cyber spatiu in care practica downloadurilor legale sa fie ferm stabilita.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
11 − 2 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.